Sport

Sastanak u NSBiH: Ko nije dobio licencu za učešće u Premijer ligi?

Danas je u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Sarajevu održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova na kojoj su bile razmatrane aplikacije klubova iz entitetskih liga za učešće u takmičenju u Premijer ligi BiH u sezoni 2022/2023.

Procedura je obavljena u sklopu vanredne primjene sistema licenciranja klubova koje se odnosi na ulazak klubova iz nižeg ranga u viši rang takmičenja, odnosno Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Nakon obavljene procedure koja se odvija u skladu sa Pravilnikom o licenciranju klubova, donesene su odluke o klubovima koji su aplicirali za licencu za učešće u Premijer ligi BiH.

S tim u vezi licencu za takmičenje su dobili sljedeći klubovi: FK Igman Konjic, NK GOŠK Gabela, FK Sloga Doboj, FK Sloboda Novi Grad i FK Zvijezda 09 Bijeljina.

Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nije dobio FK Krupa iz Krupe na Vrbasu.

U skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer lige BiH, klubovi koji nisu dobili licencu imaju pravo da ulože žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NSBiH u roku od osam dana od dana prijema odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare