Politika

Savez za bolju budućnost BiH počeo kampanju posjetom porodilištu u Bihaću

Delegacija s predsjednikom Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudinom Radončićem na čelu danas je posjetila Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” i porodilište u okviru ove zdravstvene ustanove.

Nakon posjete bolnici održana je pres-konferencija na kojoj je Radončić rekao:

Radončić: Budućnost BiH je borba za natalitet

“Mi smo danas posjetom porodilištu u bolnici u Krajini praktično počeli izbornu kampanju SBB-a. To smo uradili zato što smatramo da je borba za budućnost Bosne i Hercegovine borba za natalitet, za rađanje novih života, za hrabre majke koje će imati što više djece i za odgovornu politiku koja će znati da, nakon 25 godina beznađa, osigura perspektivu za Bosnu i Hercegovinu i ostanak naših ljudi koji u rijekama napuštaju Bosnu i Hercegovinu.

SBB, odnosno Savez za bolju budućnost BiH u ovu kampanju ulazi veoma ambiciozno. Pokazalo se da su naše ekonomske ideje, razvojne ideje, regionalne ideje, ideje tolerancije, suživota, razgovora, dijaloga, širenje utjecaja bošnjačkog političkog faktora i Bosne i Hercegovine, dobile potpunu rehabilitaciju. Građani znaju šta su im za 25 godina dale, omogućile, obećale i šta su im slagale stranke na vlasti i u tom smislu sam potpuno siguran da će Savez za bolju budućnost BiH napraviti najbolji rezultat do sada i da ćemo prvi put biti lideri pozitivnih procesa koji će Bosnu i Hercegovinu odvesti u NATO prije svega, a onda i ka Evropskoj uniji.

Radončiću obilasku porodilišta

Naša poruka je kratka, moramo biti društvo jednake šanse, moramo se boriti za naše vrijednosti, moramo štititi naše vrijednosti, podjela Bosne i Hercegovine ne dolazi u obzir. Pobijedit ćemo i separatizam Milorada Dodika, pokušaj da se napravi treći entitet i pokušaje da neko majorizira onoga drugoga i mislimo da je to politika koja odgovara našem sloganu ‘Pametna Bosna i Hercegovina'”, rekao je Radončić.

Na kraju, zanimljivo je da su prilikom posjete specijalnom odjelu bolnice ljekari Fahrudinu Radončiću pokazali mobilni inkubator koji je on donirao nakon poznatog požara u ovoj bolnici i u šali su mu rekli da ga zovu “Fahrin inlubator”, kao i da postoji “Džekin inkubator”, jer su njih dvojica prvi donirali tada najneophodniju opremu za porodilište KB “Dr. Irfan Ljubijankić”.

Delegacija SBB-a
Delegacija SBB-a
Delegacija SBB-a


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare