Atlas

Kuharski trikovi koje morate znati

Ako želite kupiti odrezak sa savršenim omjerom masti i krtog mesa, odaberite ribeye odrezak.
Priprema steakova
Odrezak nikada nemojte soliti unaprijed.
Getty Images/iStockphoto
Odrezak kuhajte na slaboj, kontroliranoj vatri.
Kontrolirajte temperaturu
Naposljetku, ostavite odrezak da odmori pet do sedam minuta prije posluživanja.
Ostavite ga nekoliko minuta
Meso pržite u manjim turama umjesto da prenatrpavate tavu.
Getty Images/iStockphoto
Riješite se nepotrebnog velikog seta noževa i nabavite jedan kvalitetan chefov nož.
Kvalitetan chefov nož

Jaja uvijek razbijajte na ravnoj površini umjesto na rubu zdjele.

Bolje po ravnom
Kad režete luk, ruku kojom ne režete skupite u oblik ''kandže'' kako se ne biste porezali.
Crni, bijeli i ljubičasti luk