Politika

SBB iz članstva izbacio zastupnike u Skupštini TK Nedžada Hamzića i Lejlu Vuković. Tvrde da su se bavili nepotizmom i klijentelizmom

SBB je danas saopćio da je iz članstva izbacio dvoje zastupnika iz Skupštine Tuzlanskog kantona – Nedžada Hamzića i Lejlu Vuković.

Utvrđeno je to na konstituirajućij sjednici Predsjedništva stranke.

Kako je navedeno, njih dvoje isključeno je iz SBB-a jer su se bavili nepotizmom i klijentelizmom.

“Predsjedništvo SBB-a na današnjoj je sjednici usvojilo i zaključak prema kojem su zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona Nedžad Hamzić i Lejla Vuković, zbog nepotizma, klijentelizma i glasanja za zakone koji su nanijeli veliku političku štetu Savezu, isključeni iz SBB-a.

Jednoglasan stav o isključenju Hamzića i Vuković donesen je nakon što je Predsjedništvo prihvatilo izvještaj Radne grupe SBB-a, koja je utvrdila činjenice, odnosno nepotizam i klijentelizam, koji se direktno odnose na Hamzića i Vuković.

Hamzić je, koristeći stranačku i zastupničku poziciju, između ostalog, zapošljavao članove uže porodice i druge sebi podobne ljude, zbog čega je potvrđena i optužnica protiv tri osobe. Vuković je, uživajući poziciju kantonalne zastupnice i dopredsjednice predsjedavajućeg Skupštine TK, za sebe izlobirala zaposlenje, odnosno odlično plaćeno radno mjesto u Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, ali i neke druge pozicije za bliske osobe. Želeći da pogoduje užem članu porodice, Hamzić je inicirao i lobirao za SBB-u apsolutno neprihvatljive izmjene Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju TK, prema kojima bi se prosvjetnim radnicima s potvrđenom sudskom optužnicom teže krivične odgovornosti omogućilo da nastave raditi s djecom, bez suspendiranja s radnog mjesta”, navedeno je u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare