Politika

SBB pita “izgubljenog Komšića i nesposobnog Džaferovića”: Zašto ste šutjeli o skandaloznom pitanju Pahora

Nakon današnje potvrde člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, da je prilikom zavnične posjete predsjednika Slovenije Boruta Pahora našoj zemlji 5. marta ove godine, otvoreno diskutovano o mogućnosti „mirnog razlaza“ u BiH, oglasio se i SBB.

Oni ovu potvrdu smatraju skandaloznom te se pitaju zašto su iz Predsjedništva šutjeli do sada?

“Činjenica da su članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović dozvolili da se prilikom posjete predsjednika Slovenije uopće razgovara o protuustavnim i antidržavnim opcijama, kakva je ‘mirni razlaz’, zvanično potvrđuje da je zloćudna šutnja Komšića i Džaferovića, doživjela potpuni domaći, regionalni i međunarodni fijasko”, navodi se u saopćenju.

Dalje navode da su Džaferović i Komšić trebali prekinuti sastanak onog momenta kada je predsjednik Slovenije otvorio temu „mirnog razlaza“ u BiH, sazvati pres-konferenciju i javno osuditi agresivan nasrtaj na suvernitet međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine.

“Pa javno i zvanično tražili od Evropske unije da se očituje o tom skandaloznom činu, izgubljeni Komšić i nesposobni Džaferović dozvolili su da se u zgradi Predsjedništva raspravlja o ideji „mirnog razlaza“. Nedržavnički je i poluizdajnički odnos i činjenica da spomenuti dvojac cijelih 40 dana šuti i krije od domaće javnosti i patriota da im je neko u lice rekao i testirao podjelu države Bosne i Hercegovine na čijem su čelu. Zašto su kalkulantski sve krili od javnosti cijelih mjesec i pol i tek se sada sjetili da informaciju plasiraju javnosti? Da se retroaktivnim patriotizmom možda ne skreće pažnja javnosti sa nesposobnosti njihove vlasti, koja još samostalno nije nabavila niti jednu vakcinu i da ljudi masovno umiru od koronavirusa i pogrešnih respiratora i to bez ikakvih političkih posljedica”, zaključuje se u saopćenju SBB-a.Povezani postovi: