Vijesti

SBB pravi većinu bez SDA, Radončić premijer FBiH? Evo šta on kaže na to

Izlazskom SBB-a iz državne vlasti krenule su i teorije o novim političkim kombinacijama. Jedna od njih jeste da SBB zajedno sa SDP-om i HDZ-om radi na formiranju nove većine u Federaciji BiH, u kojoj ne bi bilo mjesta za SDA.

U toj kombinaciji, navode mediji, predsjednik SBB-a trebao bi biti premijer Federacije BiH. Zbog toga se navodno i povukao s mjesta ministra sigurnosti BiH.

Povodom tih špekulacija oglasio se i Fahrudin Radončić. Njegovu objavu s instagrama prenosimo u cijelosti:

Ovih dana, ničim izazvani sa naše strane, pojedinci bez ikakvog povoda (osim ako možda ne žele skretanje pažnje javnosti sa afere “Respiratori”), javno saopćavaju insinuacije i šalju poruke SDP-u i SBB-u da ove dvije stranke ne treba da prave koalicionu većinu sa HDZ-om u tobožnjem preuzimanju Vlade FBiH.

Pa, valjda se i mi iz SBB-a tu nešto pitamo.

Znači, nismo i nećemo biti dio te nerealne i propagandističke priče.

Već smo napustili državni nivo vlasti i SDA-u smo uredno i principijelno vratili Ministarstvo sigurnosti BiH. Nema razloga da se drugačije ponašamo na entitetskom nivou.

Još preciznije, uopće nas ne zanima da budemo u novoj Vladi FBiH. Kao što nas ne zanimaju ni imaginarni strahovi vrha SDA ili sve grublje podvale paraobavještajnih centara SBB-u.

Naše je precizno političko stajalište da novu vlast na nivou Federacije BiH, treba činiti SDA sa DF-om i Bijedićevim i drugim “preletačima”. Tu je i SDA-ov nezaobilazni 30-godišnji strateški partner HDZ.

Zajednički, oni imaju sasvim dovoljan broj poslaničkih ruku da imenuju novu Vladu FBiH i formiraju entitetsku vlast po vertikali.

Mi ih pozivamo da to što prije učine i, nakon dvije godine kašnjenja, napokon implementiraju izborne rezultate iz 2018. godine.

 

View this post on Instagram

 

SBB NE ZANIMA ULAZAK U VLADU FBiH Ovih dana, ničim izazvani sa naše strane, pojedinci bez ikakvog povoda (osim ako možda ne žele skretanje pažnje javnosti sa afere “Respiratori”), javno saopćavaju insinuacije i šalju poruke SDP-u i SBB-u da ove dvije stranke ne treba da prave koalicionu većinu sa HDZ-om u tobožnjem preuzimanju Vlade FBiH. Pa, valjda se i mi iz SBB-a tu nešto pitamo. Znači, nismo i nećemo biti dio te nerealne i propagandističke priče. Već smo napustili državni nivo vlasti i SDA-u smo uredno i principijelno vratili Ministarstvo sigurnosti BiH. Nema razloga da se drugačije ponašamo na entitetskom nivou. Još preciznije, uopće nas ne zanima da budemo u novoj Vladi FBiH. Kao što nas ne zanimaju ni imaginarni strahovi vrha SDA ili sve grublje podvale paraobavještajnih centara SBB-u. Naše je precizno političko stajalište da novu vlast na nivou Federacije BiH, treba činiti SDA sa DF-om i Bijedićevim i drugim “preletačima”. Tu je i SDA-ov nezaobilazni 30-godišnji strateški partner HDZ. Zajednički, oni imaju sasvim dovoljan broj poslaničkih ruku da imenuju novu Vladu FBiH i formiraju entitetsku vlast po vertikali. Mi ih pozivamo da to što prije učine i, nakon dvije godine kašnjenja, napokon implementiraju izborne rezultate iz 2018. godine.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) onPovezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare