Politika

SBB: Uložili smo puno političkog kapitala i podnijeli značajnu političku žrtvu kako bi se dogodila ovakva koalicija

Savez za bolju budućnost BiH (SBB) saopćio je danas da podržava “historijski sporazum i daje punu podršku potpisanim rješenjima koja stabiliziraju Bosnu i Hercegovinu i Federaciju Bosne i Hercegovine”.

Između ostalog, u saopćenju je navedeno kako je SBB uložio puno političkog kapitala.

“Savez za bolju budućnost uložio je puno političkog kapitala i podnio značajnu političku žrtvu kako bi se dogodila ovakva koalicija. S tim da očekujemo da ista preuzme odgovornost jednako i prema građanima BiH.

Stoga i očekujemo da se mnogo više od ranije vlasti pažnje posveti pomoći domaćoj privredi, zapošljavanju, razvoju i jačanju mjera. Kako bi mogli parirati ekonomskoj i energetskoj krizi, ali i inflaciji. Ono što posebno ističemo i što je veoma važno jeste to da se posveti posebna pažnja korištenju IPA fondova. Kao i ostalih evropskih fondova, koje nesposobna vlast do sada decenijama nije znala iskoristi, a radi se o više stotina miliona maraka.

Podsjetimo, Dragan Čović (HDZ) i Nermin Nikšić (SDP) koji predstavlja Osmorku danas su u Sarajevu potpisali sporazum o formiranju vlasti na federalnom nivou. Kako je najavljeno ovo će vrlo izgledno rezultirati i savezništvom na državnom nivou.

Dokument su nekoliko sedmica usaglašavali prvo predsjednici stranaka, a nakon toga i stranački eksperti.

Potpisivanje sporazuma između predstavnika Osmorke i HDZ-a BiH ne znači samo desetine konkretnih mjera, principa. Kao i ciljeva i smjernica za poboljšanje stanja u FBiH.

Ključno je u ovom trenutku da sa vlasti “sjaše” vlast zbog kojih stotine hiljada građana jedinu nadu vide u kupovini karte u jednom smjeru.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare