Vijesti

Schmidt uputio pismu akademicima Kurjaku i Badnjeviću: BiH su potrebni snažni i nezavisni umovi

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Christian Schmidt uputio je pismo akademiku Asim Kurjaku i akademiku Almiru Badnjeviću.

Naime, on u svom pismo navodi kako im se zahvaljuje na toploj dobrodošlici i dobrim željama za njegov budući rad.

Pismo upućeno Kurjaku i Badnjeviću

“Želim Vam se srdačno zahvaliti na vašem ljubaznom dopisu, toploj dobrodošlici i dobrim željama u moj budući rad u svojstvu visokog predstavnika za BiH. Posebno cijenim podršku i pomoć koju ste ponudili u ime svoje Akademije u -kako ste to s pravom formulirali-postizanje našeg zajedničkog cilja: snažne, jedinstvene i evropski orijentirane BiH. U potpunosti se slažem sa ovom izjavama.

Uloga intelektualnih naučnih i kulturnih udruženja od najveće je važnosti za postizanje ovog cilja. BiH su potrebni snažni, nezavisni umovi koji će pomoći u identifikaciji najboljih rješenja za svaki izazov s kojima bi se ova lijepa i kompleksna zemlja mogla suočiti na putu svog budućeg razvoja i napretka. Kada je o tome riječ, koristim ovu priliku da izrazim podršku Uredu visokog predstavnika Akademiji, njenim ciljevima i aktivnostima i poželim vam puno uspjeha u radu”, istaknuo je Schmidt u pismu.

PROČITAJTE  Danas sastanak Schmidta sa hrvatskim premijerom Plenkovićem


Povezani postovi: