Svijet

Scholz: Bit će ovo duga izborna noć. Veliki broj građana misli isto

Olaf Scholz, kandidat Socijaldemokratske partije Njemačke (SPD) za medije je kazao kako će građani biti zadovoljni zbog toga što su glasali za socijaldemokrate”.

Naime, on je to kazao nakon što su zatvorena birališta i objavljene izlazne ankete parlamentarnih izbora prema kojima je SPD izjednačen sa Kršćansko-demokratskom unijom (CDU).

Zadovoljan je zbog toga što su “građani glasali tako kao što su i glasali” te što su podržali Socijaldemokrate “želeći da se promijeni vlast”. Istakao je da su poručili da upravo on bude novi kancelar.

“Kazali smo da želimo više pravde u društvu, novu industrijalizaciju i da se želimo boriti protiv klimatskih promjena. To su tri ključne stvari. Broj glasova za SPD pokazuje da je veliki broj Nijemaca koji misle isto. Očekujem da će ovo biti duga izborna noć. SPD je nazvao pragmatičnom strankom koja želi Njemačkom učiniti boljom državom.

Biti optimistični i pragmatični – to ćemo pokazati. Siguran sam da će građani biti zadovoljni zbog toga što su glasali za socijaldemokrate”, ocijenio je Scholz.

Istakao je da se treba sačekati na zvanične izborne rezultate te je svoje pristalice pozvao na “posao”.

Kandidat konzervativaca za kancelara Armin Laschet je ranije kazao da ne mogu biti zadovoljni rezultatima.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare