Film

Schumacherova supruga u dokumentarcu progovorila o nesreći. Otkrila je da se tog dana žalio na snijeg

Supruga Michaela Schumachera, koja stradalog šampiona Formule 1 oprezno štiti od javnosti od nesreće na skijanju 2013., prvi se put otvorila u Netflixovom dokumentarcu koji izlazi 15. septembra, piše Daily Mail.

Corinna Schumacher objasnila je zašto toliko kruto čuva suprugovu privatnost, ali i otkrila javnosti da je malo prije nesreće komentirao kako snijeg nije idealan i kako bi trebali odletjeti u Dubai i umjesto skijanja skakati s padobranom.

“Svakog dana mi nedostaje. Ne samo meni, cijeloj porodici, djeci, njegovom ocu, svima koji ga okružuju. Michael svima nedostaje, a tu je. Drukčiji je, ali je tu. Svakog mi dana pokazuje koliko je jak”, rekla je Corinna Schumacher o legendarnom vozaču kojemu je udarac glavom o kamen, iako je nosio kacigu, nanio takve povrede mozga da je šest mjeseci proveo u komi, a nikada se nije ni približno potpuno oporavio.

Da se barem odmah pokupio sa skijališta i odletio u Dubai…

U dokumentarcu se prisjetila razgovora s njim na skijalištu u Meribelu nedugo prije nesreće.

“Rekao mi je da snijeg nije idealan i da bismo trebali odletjeti u Dubai skakati s padobranom”, rekla je.

PROČITAJTE  Isplivale stravične informacije o situaciji s Michaelom Schumacherom. Nakon ovoga svi su skočili na noge

Govorila je i o njegovim vozačkim danima, koji su bili puno opasniji od laganog spuštanja snježnom padinom koja ga je koštala života koji je poznavao.

Corinna Schumacher: Bila uvjerena da ima nekoliko anđela čuvara koji paze na njega

“Kroz sve smo te utrke prošli sigurno. Zato sam bila uvjerena da ima nekoliko anđela čuvara koji paze na njega. Ne znam je li to zaštitni zid koji izgradiš oko sebe ili samo naivnost, ali jednostavno mi nikad nije palo na pamet da bi se Michaelu nešto moglo dogoditi.”

Michael je uvijek cijenio privatnost

U proteklih je osam godina Corinna postala zloglasna po žestini kojom se bori sačuvati sve informacije o Schumacherovom stanju od javnosti. Sad je konačno objasnila zašto je takva.

“Uvijek je cijenio privatnost, a mi nastojimo i dalje živjeti kao porodici, kako je Michael volio i kako još voli. Zajedno s njim radimo terapije i činimo sve kako bi mu bilo bolje i kako bi mu bilo ugodno. Nastavljamo sa životom, a privatno je privatno, kako je on uvijek govorio. Vrlo mi je važno da može nastaviti uživati u privatnosti koliko je god moguće. On je uvijek štitio nas, sad mi štitimo njega”, objasnila je supruga.

PROČITAJTE  Schumacher je naslutio nesreću: Supruga otkrila Michaelove riječi prije kobnog pada

Mick: Danas bismo se razumjeli na drukčiji način. Sve bih dao za to, nije pošteno

U dokumentarcu je govorio i sin Mick, koji je krenuo očevim stopama te se takmiči u Formuli 1. On najviše žali jer ne može s ocem razgovarati o vozačkim iskustvima.

Mick Schumacher: Mislim da bismo se tata i ja danas razumjeli na drukčiji način

“Nemam priliku za iskustva i trenutke koje mnogi ljudi imaju s roditeljima, ili ih imam u manjoj mjeri. Mislim da to nije pošteno. Mislim da bismo se tata i ja danas razumjeli na drukčiji način, jednostavno zato što govorimo istim jezikom, jezikom motosporta. Imali bismo toliko toga za razgovor… Najčešće razmišljam o tome, kako bi to bilo kul. Sve bih dao za to”, rekao je Mick.

Dokumentarac Schumacher premijerno će biti prikazan na Netflixu 15. septembra. Osim brojnih članova porodice, u njemu su učestvovale i mnoge važne ličnosti i legende Formule 1 kao što su Jean Todt, Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel, Mika Häkkinen, Damon Hill, Flavio Briatore i David Coulthard.Povezani postovi: