Sport

Schumacherovo stanje se polako poboljšava: ‘Kad ozdravi, odgovorit će na sva pitanja’

Predsjednik FIA-e Jean Todt dao je nove informacije o stanju bivšeg vozača Ferrarija i najvećeg pilota u historiji Formule 1 Michaela Schumachera, a i bivši šef F1 Bernie Ecclestone također je pozitivno prognozirao stanje legendarnog Nijemca.

Schumacher je jedno vrijeme bio u komi, a od tada je njegovo zdravstveno stanje pod velom tajne i samo rijetki imaju mogućnost da ga posjećuju. Među njima je i njegov veliki prijatelj Todt.

“Michaelovo stanje se polako i sigurno poboljšava. Proveo sam puno vremena s Corinnom otkad je Michael doživio ozbiljnu skijašku nesreću 29. decembra 2013. godine. Ona je sjajna žena i vodi porodicu. Nije to očekivala. To se dogodilo iznenada i nije imala izbora. Ali to čini jako dobro. Vjerujem joj, a i ona vjeruje meni”, kazao je bivši šef Ferrarija, dodavši:

PROČITAJTE  Sin Enza Ferrarija: O Michaelu Schumacheru danas govorimo kao da je mrtav, žao mi je zbog toga…

“Zahvaljujući radu njegovih ljekara i saradnji sa Corinnom, koja je htjela da preživi, ​​preživio je, ali s posljedicama.”

Bivši šef F1 Bernie Ecclestone također je pozitivno prognozirao Schumacherovo stanje:

“Trenutno nije s nama. Ali kad ozdravi, odgovorit će na sva pitanja”, optimista je Ecclestone.

Dokumentarni film o Michaelu Schumacheru “Schumacher” bit će premijerno predstavljen na Netflixovoj platformi 15. septembra ove godine. U dokumentarcu će se pojaviti Michaelova supruga Corinna, njegova djeca Gina i Mick, kao i njegov brat Ralf. Schumacherova menadžerica Sabine Kehm opisala je ovo ostvarenje kao poklon cijele porodice za voljenog supruga i oca.

Dokumentarni film uključuje privatne snimke i fotografije koje je porodica ustupila spomenutim režiserima, a javnost se nada da će prvi put moći vidjeti u kakvom stanju je legendarni vozač Formule 1, jer je to još od nesreće bila strogo čuvana tajna.

PROČITAJTE  Englezi vrište: Hamilton je prevario smrt. Evo šta je spasilo život sedmerostrukom svjetskom prvaku

Podsjećamo, Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na francuskom skijalištu blizu Meribela, a istog dana prebačen je u bolnicu i od tada nema puno službenih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.Povezani postovi: