Vijesti

SDA Bihać: Vlast mora pomoći građanima Bihaća, koji moraju biti prioritet

SDA Bihać poziva sve domaće i međunarodne institucije da donesu potrebne odluke u cilju rješavanja problema s migrantima.

Iz stranke navode da je  primjetno  politiziranje oko ovog problema od različitih nivoa vlasti u našoj zemlji, te da će SDA Bihać kao do sada dati svoj doprinos na iznalaženju najboljeg, zakonski mogućeg, ali i provodivog rješenja.

„Napominjemo da smo dali značajan doprinos oko ovog problema iniciranjem sjednica Gradskog vijeća i dodjelom na korištenje 50 dunuma zemljišta u vlasništvu grada na lokaciji “Lipa” za formiranje privremenog prihvatnog centra za migrante i izmještanje migranata iz urbanih područja Grada Bihaća. Nakon više od godinu dana od donošenja odluke danas imamo isti problem sa migrantima“, navodi se u saopćenju.

SDA Bihać poziva nadležne međunarodne i domaće institucije da kontejnere iz privremenog prihvatnog centra “Bira” ,koji je u privatnom vlasništvu i kojeg treba zatvoriti, premjeste na lokalitet privremenog prihvatnog centra “Lipa” kako bi se riješila moguća humanitarna katastrofa.

Također, pozivaju Vijeće ministara BiH da teret migrantske krize raspodjeli uspostavom novih privremenih prihvatnih centara za migrante na svim dijelovima BiH, a postojeće centre u privatnom vlasništvu zatvore.

„U cjelokupnoj situaciji interesi građana Bihaća moraju biti prioritet“, navodi se u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare