Politika

SDA brani Hadžifezbegovića i Kurta te optužuje Trojku: Ovo su komunističke metode progona

Kantonalni odbor SDA Sarajevo optužio je Trojku da se politički obračunava sa direktorom Kamernog teatra 55 Emirom Hadžihafizbegovićem i direktorom Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) Alešom Kurtom, te da to na najplastičniji način pokazuje kakvim se metodama vladanja služi, kako navode, ova interesno vezana politička grupacija.

“Očigledno je da će svako ko ne podržava Trojku ili ima drugačije mišljenje, biti izložen političkom progonu i medijskim napadima.

Da stvar bude gora, u obračunu s našim najvećim i najnagrađivanijim glumcem Emirom Hadžihafizbegovićem, i to samo zato što je u SDA, koriste se nedopustive političke zloupotrebe na način da se formalno „obaraju“ izvještaji o radu.

Stranački aparačici NIP-a, Naše stranke i SDP-a ne libe se da ne usvoje izvještaj o radu Kamernog teatra 55, u vrijeme kada ovo pozorište pod rukovodstvom Hadžihafizbegovića bilježi izuzetne rezultate. Time su s pravom šokirani i uposlenici Kamernog teatra 55. Potpuno precizno su sramotnim nazvali ovakve postupke i odnos Trojke prema teatru koji je u posljednjih pet godina imao 18 premijera i odigrao više od 700 predstava, koje je pogledalo oko 120 hiljada ljudi, što na matičnoj sceni, što na gostovanjima po zemlji, regionu i inostranstvu”, saopćeno je iz SDA.

Dodaje se da još licemjernije zvuči obrazloženje da Hadžihafizbegovića smjenjuju jer su „nakon dvije godine shvatili“ da je „funkcioner SDA“, ako se zna da je na čelu Narodnog pozorišta Sarajevo jedan od osnivača Naše stranke Dino Mustafić, kao i da se niz istaknutih kadrova Trojke nalazi na direktorskim pozicijama.

“Politički obračuni i medijska satanizacija neistomišljenika, očigledno su glavne „promjene“ „iz temelja“ koje je Trojka ponudila građanima, želeći skrenuti pažnju sa tajnih ugovora, kvarova na novim trolejbusima, nemogućnosti da rješava probleme odvoza smeća, gradskog saobraćaja i normalnog funkcioniranja života u Kantonu Sarajevo”, navodi se u saopćenju SDA.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare