Politika

SDA Centar: Mandićev problem nije Kapidžić, već NiP koji skuplja ruke za njegov opoziv

SDA Centar Sarajevo u svom zvaničnom saopćenju su stali u odbranu Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BIH i njenog člana Faruka Kapidžića (SDA).

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Optužbe koje je načelnik Općine Centar Srđan Mandić u proteklim danima iznio na rad državne Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BIH i njenog člana Faruka Kapidžića je pokušaj da se skrene pažnja sa propasti tzv. Trojke u Centru i smjene kadrova Naše stranke u općinskim komisijama od strane NIP-a, kao i pripreme opoziva Mandića od njegovih koalicionih partnera.

Faruk Kapidžić je odraz nove politike SDA kojoj je struka, znanje i zaštita životne sredine i prostora ispred sumanute i nekontrolirane borbe za profitom. Urbicid, neplanska gradnja, korupcija prilikom građevinskih dozvola, potkupljivanje načelnika i vlasti za više spratova i ekstra profit prilikom gradnje je rak rana našeg društva koja je ugrozila historijski i urbani centar Sarajeva, ali i cijelog grada.

Nažalost, i pojedini načelnici iz SDA i njeni kadrovi na raznim nivoima su učestvovali u tome i izdali vrijednosti SDA ali njene nove generacije, čiji je jedan od kadrova i Kapidžić, čiste SDA i društvo od ove bolesti.

Pozivamo Mandića da poštuje Komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika BIH i pronađe partnera u njoj, da projekte općine usklađuje sa zakonom i strukom te da pomogne da se konačno uvede red i zaustavi divlja gradnja za što se bori SDA, ali i da glasno progovori o političkoj korupciji u općinskom vijeću Centar koju provodi većina koja ga više ne podržava, da javno kaže da je na sceni pokušaj kupovine vijećnika drugih stranaka od strane NIP-a i aktuelne većine za interese pojedinaca i interesnih grupa, kao i pokušaj kupovine ruku za njegov opoziv od strane koalicionih partnera Naše stranke iz tzv. Trojke s čega odvlači pažnju izmišljajući neprijatelje u SDA”, navedeno je u saopćenju.



Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare