Politika

SDA i DF napravili haos u Skupštini, tražili da im se materijali dostave u printanoj formi. Sjednica prekinuta

Nakon što su zastupnici SDA i DF tražili da im se materijali za današnju sjednicu dostave materijali u printanoj formi, sjednica Skupštine KS je otkazana.

Naime, zastupnici ove dvije stranke odnosno Mahir Dević i Mirza Čelik rekli su da će podnijeti apelaciju Ustavnom sudu jer im se materijali za Skupštinu ne dostavljaju u printanoj formi.

Nakon tog data je pauza nakon čega su u Skupštinu uneseni printani materijali. Tačnije hiljade i hiljade stranica.

Ovako izgledaju isprintani materijali koje su tražili SDA i DF

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić kazao je da je to uradio kako ne bi bili blokirani procesi.

“Imao sam potrebu da dostavim printani materijal za sjednicu Skupštine KS, zbog čega su iz SDA poslali javno poruke i prijetnje da će zaustaviti sve procese u KS. Imali smo tri važna zakona, zakon o obrazovanju, o boračkoj populaciji… Proceduralno svaki zastupnik bi trebao da dobije ovu količinu printanog materijala. DF i SDA preko Ustavnog suda blokiraju procese. SDA i DF se žale dase zastupnicima ne dosatvlja printani materijal, nego elektronskim putem. Morali smo povući tačke dnevnog reda jer će apelacijama blokirati rad u KS”, rekao je Okerić.

Onda je premijer Edin Forto i proceduralno kazao da povlači sve tačke s dnevnom reda.

“U zadnje vrijeme postalo je u BiH popularno slati političku poruku blokadom i neradom. Žao mi je da se ovo dešava, poručujem javnosti i svima vama: nerad nije politička poruka. Iz tehničkih razloga povlačim sve tačke dnevnog reda”, rekao je Forto..Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare