Politika

SDA imenovala povjereništvo u Asocijaciji mladih. Podmladak stranke vodit će optuženik iz afere ‘Asim’!?

U sarajevskoj SDA već dugo ne cvjetaju ruže jasno je i vidljivo svima. Nakon lokalnih izbora na kojima je ove stranka doživjela ogroman poraz krenuo je sunovrat svih organizacija.

Uvedena su povjereništva u skoro sve općine kako bi se saniralo stanje, ali je u međuvremeni jasno da se radilo samo o kozmetičkim promjenama.

Dodatni udarac stranci je zadao Semir Efendić koji prešao u Stranku za BiH u preuzeo kormilo. To je bio zemljotres za do tada stabilnu organizaciju u Općini Novi Grad.

Da stvari ne štimaju govori i podatak da je povjereništvo uvedeno čak i u Organizaciju mladih SDA u Novom Gradu.

Prije nekoliko dana raspušteni su svi organi ove organizacije te je imenovano čak 40 članova u povjereništvo.

Šehović za potpredsjednika

No, ono što je posebno skandalozno jeste da je za potpredsjednika Povjereništva Asocijacije mladih SDA postavljen Muhamed Šehović.

Čak 40 članova Povjereništva

Radi se o vijećniku SDA u Općinskom vijeću Novi Grad, koji je duboko komprimitiran.

Naime, Šehović je jedan od aktera famozne afere 'Asim'. Radi se o snimku na kojem se čuje kako Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović razgovaraju s delegatom SDA i nagovaraju ga da na izborima za šefa Kantonalnog odbora SDA Sarajevo glasaju za Fikreta Prevljaka umjesto za Semira Efendića.

Upravo je Šehović bio taj koji je ugovorio sastanak između Sarajlića i delegata Velida Tvrtkovića

Njih trojica delegatu nude zaposlenja i druge beneficije ukoliko 'promjeni stranu'. Nakon što je snimak procurio u javnost, aktiviralo se i Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Nakon dugih 'predistražnih radnji', Tužilaštvo je nedavno donijelo odluku o podizanju optužnice protiv njih trojice, a Općinski sud u Sarajevu ju je potvrdio.

Sarajlić, Delalić i Šehović se terete zbog krivičnog djela davanja dara i drugih oblika koristi.