Politika

SDA: Milanović bi morao imati na umu da su ratni ciljevi koje zagovara presuđeni u Hagu kao UZP

Iz SDA su se ponovo osvrnuli na svakodnevne izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, naglasivši kako se on flagrantno miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine, sa omalovažavanjem govori o njoj i vrijeđa Bošnjake, te da takve izjave mogu samo odmoći prijeko potrebnom popravljanju odnosa između dvije zemlje i izazvati dodatne nepotrebne tenzije.

“Njegove najave o tome da „jesen neće biti mirna“, pa i huškanje Hrvata iz Bosne i Hercegovine da krenu u „osnivanje samouprave“, prijetnja su stabilnosti i miru u cijeloj regiji.

Milanović bi morao biti svjestan da zagovaranje ratnih ciljeva oživljavanjem tzv. „Hrvatske Republike Herceg Bosne“, može imate nesagledive posljedice. Pokušaj kreiranja etnički čistog hrvatskog entiteta na tlu države Bosne i Hercegovine završio je presudom protiv kompletnog političkog i vojnog vrha tzv „Herceg Bosne“, kao i dijela političkog i vojnog vrha Hrvatske za udruženi zločinački poduhvat.

Bilo bi neophodno da predsjednik Hrvatske pažljivo pročita presudu Haškog tribunala kojom su presuđeni Jadranko Prlić, Milivoj Petković, Bruno Stojić i drugi, da se suoči sa zločinima koji su počinjeni u ime ideje koju on trenutno zagovara”, navedeno je u saopćenju SDA.

Dodaje se kako od Milanovićevih istupa korist nema niko, osim možda njega i njegove lične kampanje.

“Štetu mogu imati svi, a ponajviše oni koje svojim izjavama ohrabruje da pokušaju ostvariti neostvarive ciljeve podjele Bosne i Hercegovine”, stav je SDA.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare