Kriminal

SDA: Nije Skaka ubica ni kriminalac da ga dovode sa lisicama na leđima uz pratnju specijalaca

SDA Centar se oglasila nakon što je uhapšen bivši gradonačelnik Sarajeva i ambasador BiH u Kataru Abdulah Skaka.

Smatraju “neprimjerenim i apsolutno nepotrebnim” da se Skaka, “koji je na poziv tužilaštva slobodnom voljom u Bosnu i Hercegovinu došao iz Katara – dakle s drugog kontinenta, nakon toga u Sarajevu između dvije zgrade udaljenosti svega nekoliko kilometara sprovodi sa lisicama na leđima i okružen specijalcima kao da se radi o opasnom kriminalcu, ubici i osobi koja će pokušati pobjeći ili počiniti nasilje, a ne o ambasadoru države Bosne i Hercegovine”.

Kažu da bezrezervno podržavaju svaki korak u borbi protiv kriminala u našem društvu, ali da se ne mogu oteti dojmu da je privođenje bivšeg gradonačelnika Sarajeva i aktuelnog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kataru “imalo elemente predstave za javnost, a sam tajming i raspored posljednih hapšenja uz tradicionalni izostanak ikakvih akcija radi ogromnog kriminala u entitetu RS, zapadnoj Hercegovini ili među članovima vlasti iz Trojke baca sjenu na cijeli proces i budi sumnju da se radi o određenom političkom uplivu u sudstvo i nastavku jednosmjernog djelovanja tužilaštava u Bosni i Hercegovini”.

Istaknuli su da pravljenje političkih predstava od sudskih procesa nije u službi prava i pravednosti.

“Mi u SDA Centar se beskompromisno i kontinuirano zalažemo za pravnu državu i sankcije za svakog pojedinca kojem se utvrdi odgovornost. Istovremeno smo stava da pravljenje političkih predstava od sudskih procesa i kreiranje slike bilo čije krivnje unaprijed nije u službi prava i pravednosti. Posebno zabrinjava činjenica da se prepoznaje obrazac selektivne pravde koja je jednako opasna kao i nepravda. Stoga, pozivamo tužilaštva na potpunu, široku i beskompromisnu borbu protiv kriminala u cijeloj Bosni i Hercegovini bez obzira na teritorijalnu, stanačku ili nacionalnu odrednicu. U protivnom, neće doći do nužnog oporavka a samim tim i progresa našeg društva”, zaključili su.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
3 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Farkas
Farkas
15 dana

SDA-ovce, imali ste 3 decenije na raspolaganju…..Vas sistem funkcionisanja: ne vidis me, ne vidim te je izrodio ovo sto se dogada.”Podvite rep” i cekajte da dodete na red!

Jasa Bosna
Jasa Bosna
15 dana

Al Jes lopov a ko krađe taj i ubija ovo društvo i grad

Istina
Istina
15 dana

Neka jedna stranka prestane da se miješa u rad pravosudja,koje jeste ( ili bi trebalo biti),odvojeno od politike.Neka ne salje proglase i ne uznemirava javnost.Neka dopusti u tišini da pravosudje funkcionira.Uostalom,sramite se vi iz SDA; Skaka jeste kriminalac.