Politika

SDA odgovorila Konakoviću: Ako je toliko siguran u pobjedu, neka se kandiduje za člana Predsjedništva

Elmedin Konaković, lider NIP te zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, je danas izjavio kako “ne postoji nikakva šansa da kandidat SDA pobijedi u utrci za Predsjedništvo BiH”.

Ubrzo je stigla i reakcija iz SDA koja je na Konakovićevu “prozivku” odgovorila saopćenjem.

Saopćenje Stranke demokratske akcije prenosimo u cijelosti:

-Većinski vlasnik sarajevske “Trojke” i kantonalni zastupnik Elmedin Konaković ne bi trebao brinuti o Stranci demokratske akcije i uspjehu naših kandidata na predstojećim izborima, a posebno ne na državnom nivou. Neka se bavi Kantonom Sarajevo u kojem je stanje nikada gore, a kojim on tokom svoje dugogodišnje budžetske karijere cijelo desetljeće suvereno, ali neuspješno, upravlja.

-Vjerojatno svjestan da se njegov voz improvizacija i populizma bliži kraju putovanja, Konaković se, umjesto da preuzme odgovornost i obnaša vlast koju je osvojio uz pomoć “preletača”, već drugi put krije iza Edina Forte. On i dalje misli i govori samo o SDA, koja uopće ne vlada u Sarajevu, te vrijeme krati neozbiljnim izbornim prognozama. Odluku o članu Predsjedništva BiH donosi narod, a ne Konaković i njegova neuspješna kantonalna koalicija.

-Ako je pak voljan upuštati se u izborne prognoze, neka promisli o razočarenju svih onih koji su povjerovali u njegove “kule i gradove”, a koji danas u Sarajevu nemaju vode. Neka se pripremi za suočavanje sa onima kojima je obećao pravdu, a dao “Nipotizam”, neustavne odluke, tajno vakcinisanje njegovih ministara vakcinama namijenjenim onkološkim pacijentima, nezakonita uhljebljenja svojih drugova, te kriminalne afere koje se svakodnevno otkrivaju.

-Neka izbornu pobjedu ponovo obeća onima koji se zbog sloma komunalnih djelatnosti nakon 10 godina njegove vladavine Kantonom dave u smeću i smradu prljavog i zapuštenog grada. Neka se ne skriva i dalje iza Edina Forte i lažnih nestranačkih eksperata, već preuzme odgovornost i isturi vlastitu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH ukoliko je toliko siguran u pobjedu kandidata NiP-a. Dok to ne učini, neka se konačno uhvati posla kantonalnog zastupnika, navodi se u saopćenju SDA.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare