Politika

SDA-ov načelnik u Bužimu božićnu čestitku u gradu smatra provokacijom. Najavio da će je ukloniti, pa izbrisao status

SDA-ovom načelniku Bužima Mersudinu Naniću zametala je božićna i novogodišnja čestika na ulazu u ovaj grad.

Naime, pred praznike je u Bužimu osvanuo džambo plakat s čestitkom premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića i predsjedavajućeg Skupštine USK Razima Salkića.

Na običnoj čestitku je pisalo: Sratan Božić i Nova godina.

Međutim, načelnik Nanić to smatra provokacijom. On je objavio post na Facebooku, međutim, potom je objavu izbrisao.

Obisana objava Nanića
Obrisana objava Nanića

No, uslikali smo objavu prije toga. Evo šta je pisalo u njoj.

“Kako mi se u toku dana javio veliki broj naših sugrađana izražavajući svoje nezadovoljstvo, u telefonskim razgovorima i na društvenim mrežama, a u povodu postavljenog džambo plakata na samom ulazu u Viteški grad Bužim, želim informisati one malo manje upućene da je prostor za reklame iznajmljen firmi koja je zakupila i uredno platila svoje obaveze prema Općini Bužim. Ugovorom je definisano da provokativni i neprikladni plakati ne mogu biti postavljeni. Smatram da su naručioci i potpisnici istog, u ovom slučaju premijer Mustafa Ružnić i predsjedavajući Skupštine USK Razim Halkić, morali razmisliti o upućenoj čestitki jer valjda bi trebali znati ko im je ciljna publika. Kako je plakat doživljen kao provokacija i uvredljivog je karaktera za Bužimljane želim kazati da će biti uklonjen jer ne priliči ni mjestu ni vremenu. Općina će uplatiti sredstva da se isti umakne ili zamijeni drugim”, napisao je načelnik Nanić.

Da li će plakat, kako je najavio, i ukloniti, nije jasno. Kao ni to, zašto je izbrisao status. Ono što je posebno nejasno u cijeloj priči jeste zašto bi ikome uopće smetala bilo kakva čestitka za praznike!?Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare