Politika

SDA-ovac prepričavao film pa poručio: Da Nikšić predloži da se džamija pravi, ja vam neću glasati

SDA

Zastupnik SDA u Parlamentu FBiH Fahrudin Skopljak tokom rasprave o imenovanju Vlade FBiH, u svojoj raspravi je govorio o filmu "Zakon ubijanja" sa Sammuelom L. Jacksonom te je prepričavao scene. Zatim je rekao kako SDA zagovara građansku opciju, a onda se okomio na Trojku.

"Danas imate vladu za koju nije dao potpis jedan od članova rukovodstva, ja vam kaže sad zažmirite i zamislite da se ovo desilo Hrvatima. Zamislite da je Izetbegović sjedio sa ministrom vanjskih poslova Irana i da je on rekao da izborno zakonodavstvo bude bazirano na šerijatskim propisima.

Oni iz ogromne mržnje prema SDA ne vide šta vi radite. Krv im je u očima kad se spominje SDA", rekao je Skopljak.

Zatim je govorio o Našoj stranci.

"Ovi iz Naše stranke, kada biste ih pitali volite li biti reprezentacija Marsa ili muslimanska, 90 posto bi ih reklo reprezentacija Marsa. Prihvatili su da budu muslimanska reprezentacija da bi Forto sjedio u fotelji u Vijeću ministara.

Ni šta šta u ovom Parlamentu neću glasati. Kada bi predložio Nikšić da se džamija pravi, ja vam neću glasati. Vi ste zastupnike sinoć držali u karantinu, niko vam ne smije otići u WC. Na sljedećim izborima SDA će vas razvaliti", kazao je Skopljak.