SDA ponovo uhljebljuje Cvrleta. Postavljaju ga za direktora KJKP Rad, ali ne ispunjava uvjete!?

5447

Senad Hasanspahić, trebao je danas biti imenovan za novog vršioca dužnosti direktora KJKP Rad, nezvanično saznaje Raport. Međutim, ovo imenovanje već u startu je naišlo na prepreke.

Naime, na sjednici Nadzornog odbora ovog preduzeća utvrđeno je da Hasanspahić nema uvjete za ovu poziciju i njegova prijava nije valjana. Upitno je šta će Nadzorni odbor preduzeća sad učiniti.

Zašto je imenovanje Hasanspahića pravi pokazatelj uhljebarskog društva u kojem živimo?

Krenimo redom.

U ponedjeljak je održana konstiturirajuća sjednica Nadzornog odbora ove sarajevske kompanije, na kojoj je odlučeno da se o direktoru razgovara na idućoj sjednici. Ta iduća, održana je danas. Na sjednici su razmatrane i prijave, iako se znalo da je mjesto direktora rezervirano za Hasanspahića.

Raport je još prije dva mjeseca najavio da će Hasanspahić dobiti ovaj posao.

I to je drugo uhljebljenje koje je Hasanspahić dobio od kada je izblamiran i kriminaliziran u aferi “Asim”, a sve poslove dobio je od svoje stranke SDA.

Prvo, Hasanspahić je bio kandidat SDA za ministra za boračka pitanja. I to bi i postao da Semir Efendić nije objavio snimak na kojem se čuje Asim Sarajlić kako “završava” delegata i nudi mu zaposlenje supruge ili kod “Glumca” (Emir Hadžihafizbegović, trebao biti ministar kulture i sporta KS) ili kod “Cvrleta”, što je nadimak Hasanspahića.

Nakon toga, zastupnik SDA Aljoša Čampara svojoj stranci daje ultimatum. Ili lete Cvrle i Glumac iz nove Vlade ili nove Vlade neće ni biti.

SDA je popustila pritisku Čampare, ali im je trebalo samo 12 sati da Cvrletu nađu drugi posao. Uhljebljen je u Općinu Centar kao savjetnik načelniku Nedžadu Ajnadžiću.

Međutim, ni Ajnadžić, kako nam i sam rekao u izjavi, nije htio dugo Cvrleta kod sebe. On je pristao da ga primi, ali na 60 dana, nakon čega bi SDA trebala da mu nađe drugi posao.

No, pitanje je da li će i zaista ostati direktor, odnosno hoće li Nadzorni odbor uspjeti pronaći način da Hasanspahić ipak ostane na čelu ovog profitabilnog preduzeća?

Pokušali smo kontaktirati ministricu komunalne privrede KS Nihadu Glamoč (SDA), kao i samog Hasanspahića, ali nisu odgovarali na naše pozive.