Politika

SDA pozvala Bošnjake iz Bratunca da na referendumu glasaju za opoziv načelnika

Opštinska organizacija SDA Bratunac pozvala je Bošnjake Bratunca da izađu na referendum zakazan za 7. autgust 2022. godine i glasaju ZA opoziv aktuelnog načelnika opštine Bratunac, Srđana Rankića.

“Ne postoji nijedan razlog zašto bi Bošnjaci Bratunca bili protiv opoziva, a puno je razloga zašto bi trebali biti ZA opoziv. Tretiranje Bratunca kao srpskog grada, protjerivanje Bošnjaka iz zakonodavne i izvršne vlasti, diskriminiranje Bošnjaka pri zapošljavanju, uzurpacija vakufske imovine, skrnavljenje mjesta počinjenja genocida, provociranje žrtava genocida…

Dug je spisak razloga zašto glasati ZA opoziv načelnika Srđana Rankića.

Ne postoji nijedan valjan razlog da bilo koji pojedinac ili organizacija koji okupljaju Bošnjake rade i lobiraju da se glasa protiv opoziva. Ako i postoje to su lični i pojedinačni interesi uglavnom motivisani ličnom koristi, a ne interesima Bošnjaka Bratunca”, smatraju u SDA.

SDA je pozvala Bošnjake koje imaju lične dokumente u Bratuncu, žive u Bratuncu ili su trenutno na odmoru u Bratuncu, da u nedjelju izađu na referendum i glasajte ZA opoziv.

“Na ovaj način šaljemo poruku našeg jedinstva, naše odlučnosti da se svi zajedno do kraja borimo za naša prava u ovom gradu.

Nikada nećemo odustati i nikada nećemo prihvatiti da budemo građani drugog reda u našem gradu. Nama ne smeta načelnik opštine srpske nacionalnosti koji će uvažavati naše postojanje, naša prava i koji će sve građane gledati jednako. Trenutni načelnik opštine to nije i zbog toga svi zajedno pokažimo u nedjelju da njegove vrijednosti nisu naše vrijednosti”, saopćeno je iz SDA.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare