Politika

SDA tvrdi da Trojka želi ‘kupiti naklonost’ privatnih medija: Po ruskom modelu guše nazvisnost

Sarajevska SDA obrušila se ministra privrede KS Adnana Delića zbog projekta kojim želi isplaćivati poticaje privatnim medijima.

Delić je, naime, naumio da iz budžeta Ministarstva dijeli novac privatnim medijima kao svojevrsne poticaje. SDA to smatra ‘poklapanjem medija’.

“Nakon što je vladajuća ‘Trojka’ okupirala Televiziju Kantona Sarajevo i taj javni medij pretvorila u propagandno glasilo, vlast se okreće pokušaju kupovine privatnih medija.

U program poticaja razvoja male privrede, dojučerašnji nestranački ministar Adnan Delić uvrstio je i medije koji ‘nisu javni servisi i koji po kategorizaciji pripadaju kategoriji malih, mikro i srednjih poslovnih subjekata.”, navode iz SDA.

Kažu da Trojka pokušava kupiti naklonost privatnih medija.

“Odluka da u izbornoj godini kantonalna vlast rasipanjem budžetskog novca pokuša kupiti naklonost privatnih medija, odražava njen režimski karakter. ‘Trojki’ nije dovoljno to što javnim sredstvima apsolutno kontroliše TVSA, pa pored političkog, želi pojačati i ekonomski pritisak na druge medije. To je ruski model uništavanja nezavisnosti i slobode medija, na koji nas pokušava naviknuti sarajevska ‘Trojka'”, zaključili su iz SDA.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare