Vijesti

SDP: Čuvajmo Stari Grad i vratimo ugled Gradu Sarajevu

Općinska organizacija SDP Stari Grad Sarajevo večeras je održala Progamsku konvenciju na kojoj su predstavili izborni program „20 za 2020“, odnosno 20 projekata koje će realizovati u naredne četiri godine, a za koje kažu da su realni i provodivi a ne lista želja.

Nosilac liste kandidata SDP-a u Starom Gradu je bivši ministar u Vladi Kantona Sarajevo , Malik Garibija koji je večeras se obratio prisutnim delegatima.

„Za izgradnju države treba imati viziju, plan i ljude spremne za izazov. U Vladi Kantona Sarajevo pokazali smo kako naša zemlja može ići naprijed kada imamo program i znamo šta želimo uraditi i kako. Sada smo posvećeni lokalnoj zajednici i našem Starom Gradu, sa istim žarom i istom željom za dobrobit svakog čovjeka.

Centralni motiv našeg programa nisu zgrade ili veća dobit bogatih, nego kvalitet života i dobrobit svakog čovjeka: radnika, penzionera, učenika, studenata, majki, očeva, djece, nana i deda, ljudi iz našeg komšiluka.

SDP je u fokus stavio 20 ostvarivih i mjerljivih projekata koji adresiraju 20 ključnih problema, izazova, prilika i prepreka socioekonomskom razvoju Starog Grada.“ Istakao je Garibija.

 

SDP u Starom Gradu je dio koalicije „Četvorke“ te će zajednički kandidat za načelnika Općine Stari Grad biti aktualni načelnik Ibrahim Hadžibajrić, zanimljivo je da su i 2016.godine u Starom Gradu SDP i Hadžibajrić imali zajednički nastup na izborima. Hadžibajrić je prisustvovao na večerašnjoj Konvencijii govorio o dosadašnjoj i budućoj saradnji ove dvije stranke

Predsejdnik ove organizacije i trenutni vijećnik Muamer Mekić je naglasio da očekuje pobjedu koalicije za načelnika, osvajanje većine u Općinskom vijeću i većine vijećnika za Gradsko vijeće Grada Sarajeva koje bira gradonačelnika.

Izborni program „20 za 2020“ je predstavila potpredsjednica ove organizacije i aktualna vijećnica Anisa Čengić-Bašović koja je naglasila da su izborni program uradili tek nakon što su kontaktirali preko 10.000 građana ove općine i obišli sve ulice, sokake, mahale i rijetke haustore u Starom Gradu.

Na Konvenciji su prisustvovali državni i federalni zastupnici Saša Magazinović i Irfan Čengić koji su govorili o značaju lokalnih izbora za građane, a i lokalni rukovodioci ove organizacije Željko Ler, Dragan Duvnjak, Selvira Vilić i Suad Muzurović.

Na samoj konvenciji delegati su imali priliku razgovarati sa kandidatma ove stranke za Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare