Politika

SDP: Dok Dodik nasrće na državu, SDA i HDZ u Vladi FBiH nastavljaju pljačku od 80 miliona KM

Dok Milorad Dodik nasrće na državu, kadrovi SDA i HDZ u Vladi FBiH i dalje nastavljaju “pljačku” 80 miliona KM privrednicima kroz nepotrebnu zamjenu fiskalnih kasa, kažu u saopćenju SDP-a.

“Jedino gore od samog čina je količina nevjerovatnih laži u nedavnom obrazloženju Vlade FBiH u koju ne mogu povjerovati ni djeca u vrtiću.

Suština lopovluka kroz fiskalne kase nije u prenosnom sistemu nego aplikaciji koja omogućava da se vrši selektivna evidencija prometa”, navode iz SDP-a.

Ističu da je ‘apsolutno netačno’ da implementacija online modela fiskalizacije traži pet godina.

“Jer se ista može implementirati puno jednostavnije i brže od planirane trogodišnje zamjenske pljačke.

Online fiskalizacija se brže implementira, košta puno manje, a država i privrednici uspostavljaju najpošteniji odnos kad je u pitanju evidencija i uplate po PDV koji plaćaju gradjani”, navode iz SDP-a.

Kažu da Vlada FBiH ovim potezom direktno pogoduje bogaćenju pojedinaca koji će i dalje imati priliku da vrše sistemsku evaziju poreza, gdje i dalje podržava pristup u kojem smo mi jedina zemlja koja je privatizirala fiskalni sistem.

“Pozivamo Udruženje poslodavaca FBiH da stane u zaštitu svojih članova, te sa svoje strane napravi pritisak i pomogne nam da zajednički zaustavimo destrukciju motiviranu ličnim interesom pojedinaca iz Vlade FBiH koja ne koristi nikome osim nekolicini koji bi se po starom dobrom, već viđenom scenariju obogatili sponzoriranjem istih onih politika koji su to uradili i prvi put”, naveli su iz SDP-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare