Vijesti

SDP: Jaka SDA znači još jači SNSD i HDZ

Nakon propale inicijative za smjenu Vijeća minstara BiH oglasio se i SDP.

Naime, ruke za spas Vijeća ministara dali su zastupnici SDA, koji su bili jednako glasni u kritikama kao i opozicija.

Saopćenje SDP-a prenosimo u cijelosti:

“Javljaju se iz SDA da informišu javnost, iako su navodno nezadovoljni njihovim radom, kako neće glasati za smjenu Vijeća ministara BiH koju je, između ostalih, inicirao i SDP BiH. Ništa novo. Još jednom svjedočimo licemjernim stavovima SDA i njihovoj neraskidivoj vezi sa SNSD-om i HDZ-om BiH.

SDP BiH nije izbjegao da bude dio većine, ali jeste odbio služiti interesima SDA. Nikakva saopštenja SDA ne mogu izbrisati činjenicu da je ljubav SDA-HDZ-SNSD neraskidiva. Nepobitna je činjenica da je SDA u Narodnoj skupštini RS izabrala Dušanku Majkić u Dom naroda BiH, omogućivši SNSD-u apsolutnu većinu. Treba li veći dokaz kako je SDA na taj način pokazala kako želi jak SNSD. Ljubav sa HDZ-om je potvrđena glasanjem SDA za HDZ-ovog delgata, kojem je protivkandidat bio iz SDP-a, u skupštini ZDK. To je i HDZ-u omogućilo da ima 4 od 5 delegata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda BiH. Tako je SDA omogućila SNSD-u i HDZ-u dvostruki veto na državnoj razini, s obzirom da su tako dobili ukupnu većinu 8 od 15 delegata u Domu naroda BiH. Treba li i nakon toga nekome dokazivati da jaka SDA u stvari znači jaki SNSD i HDZ?

Glasanjem za očuvanje Vijeća ministara koje je ostalo nijemo na trenutno dvije najveće vanjske prijetnje po sigurnost, zdravlje i stabilnost Bosne i Hercegovine – pandemiju koronavirusa i migrantski val – jasno je i da jaka SDA znači i slabu Bosnu i Hercegovinu. SDA prepuštamo zagrljaju HDZ-a i SNSD-a, a od građana kojim je stalo do ove zemlje očekujemo da SDA-ovu borbu za HDZ i SNSD i njihovu zajedničku nebrigu za probleme građana kazne na sljedećim izborima”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare