Politika

SDP poručio SDA: Niste uradili ništa u proteklih 27 godina da omogućite saobraćaj dostojan čovjeka

Saopćenja sarajevske kantonalne organizacije SDA o saobraćajnim projektima u Kantonu Sarajevo najbolje oslikavaju njihovu politiku - politiku površnosti, nemoći i bezizlaznosti, navodi se u saopćenju SDP-a BiH Sarajevo na Faceboku.

"Vi u SDA nikako da shvatite kako ono što radi ministar Adnan Šteta, ne treba biti problem nijednom stanovniku našeg glavnog grada, zbog dugoročnih vrijednosti koje će ostati i trajati na ponos svih građana.

Problem ne treba biti ni vama. Vaš veliki problem je što niste uradili ništa u proteklih 27 godina da omogućite svima prevoz i saobraćaj dostojan čovjeka, dostojan glavnog grada.

Navikli na nerad

Na nerad ste navikli, pa vjerujemo da iz toga proizilaze kritike na ovakav rad, jer je novost za vas.
Vaša misija je potpuno jasna - naći mane svemu što se danas radi, širiti lažne optužbe, kako bi prikrili decenijski nerad vaših kadrova.

Pruga ne kasni nekoliko dana ili mjeseci, ona kasni 27 godina, kao i svi projekti koje je aktuelno Ministarstvo saobraćaja pokrenulo. I bit će završena u ugovorenom roku.

Ono u čemu vi ne kasnite, čak ste i brzi, idete ispred vremena, poput robota vašeg predsjednika Izetbegovića, jesu najave istrage kantonalnog tužilaštva.

Kako je moguće da vi najavljujete i tempirate rad kantonalnog tužilaštva? Isto pitanje postavljamo i Tužilaštvu KS uz očekivanje da se pokrene interna istraga o političkim zloupotrebama pojedinih tužilačkih struktura, kojim se SDA javno hvali u svom saopćenju.

Nismo se plašili projekata, rokova, ciljeva i podmetanja, ne plašimo se ni stranačkih tužilaca.
Pruga, nabavka tramvaja i trolejbusa, trolejbuska mreža do Vogošće, pruga do Hrasnice, jeftinije karte, važenje kupona - svaki od ovih projekata pokazao je razliku.

Vidi se napredak

Razliku kako se moglo raditi, kako je moguće mijenjati i kako se radi kad je interes građana na prvom mjestu. Sve to pokazuje kako je moglo i do sada - a zašto nije, neka vama iz SDA, služi na čast.

To vama iz SDA smeta. Kako to da sad sve to može i pokrenuto je? A kad drugi mogu i hoće onda ih treba popljuvati, kriminalizirati, napadati. Na vašu žalost istina se ne može sakriti.

Građani Sarajeva iz dana u dan vide napredak, a i osjete da postoji neko ko daje sve od sebe da im omogući život kakav zaslužuju stanovnici našeg glavnog grada.

A vi se naviknite, od oktobra ćete u čuđenju gledati kako je slika Sarajeva promijenjena i kakva će tek biti, nakon više od dvije decenije vašeg kasabljenja Sarajeva!", navodi se u saopćenju SDP-a BiH Sarajevo.