SDP tvrdi nije potpisao nikakav sporazum sa SDA u Brčkom

119

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine nije potpisala i neće potpisati bilo kakav koalicioni sporazum sa SDA, sopćio je SDP nakon objave SDA Brčko distrikta da je danas potpisan sporazum o formiranju većine u Skupštini.

„Našim Statutom, donošenje odluka o koalicijama u nadležnosti je Glavnog odbora SDP BiH, tako da nikakav potpis čelnika SDP-ove organizacije u Brčko Distriktu ne obavezuje SDP BiH.

Doduše, ovakav jednostran akt proizvodi posljedice za onoga ko je mimo odluke organa SDP odlučio da krene u jednu takvu avanturu, bez obzira o kome se radi.

Ni u kojem slučaju SDP neće pristati na saradnju sa SDA i njenim satelitima, jer je SDA upravo jedna od najzaslužnijih stranaka za totalnu devastaciju Brčko Distrikta, ali i ostatka Bosne i Hercegovine. SDA ne može predstavljati nikakvu politiku napretka, bez obzira na izborni rezultat.

Svi, eventualno, slični potezi pojedinaca iz SDP-a će biti  sankcionirani od strane organa partije, te nikome neće biti dozvoljeno da se igra sa ugledom SDP BiH zbog svojih ličnih interesa, saopćeno je iz SDP-a.