Vijesti

SDP zatražio ostavku ministra unutrašnjih poslova HNK. Razlog divljanje huligana u Fejićevoj

Kantonalni odbor SDP BiH HNK traži ostavku ministra unutrašnjih poslova HNK koji očigledno po nalogu predsjednika vlastite stranke zloupotrebljava policijske strukture kao pratnju kampanje straha koja se posljednjih sedmica propagira ulicama Mostara.

„Nedavni slučaj huliganstva u Fejićevoj ulici koji je nastao kao direktni rezultat pojedinaca iz sistema sigurnosti je dokaz da neke stvari u sistemu debelo smrde.

Tražimo od policijskih službenika da profesionalno rade svoj posao i spriječe svako okupljanje koje nije u skladu sa zakonom, s obzirom da je jasno kako se godinama samim policajcima ne dozvoljava štrajkati osim u Sjevernom logoru i na Kantarevcu, pa se s pravom postavlja pitanje kako su moguća okupljanja i šetnje kakvim smo svjedočili u Fejićevoj ulici i sinoć na Španskom trgu“, stav je SDP-a.

Oni očekuju od predstavnika međunarodne zajednice koji nadziru rad MUP-ova da sa svoje strane izvrše pritisak da se ovakve stvari zaustave dok ne bude kasno.

„Bojimo se kako su politički moćnici odlučili da za svoje političke ciljeve ponovo založe glave tuđe djece, kako bi se stvorila atmosfera ratnih bubnjeva i izbjegla pitanja o pokradenim stotinama miliona konvertibilnih maraka“, navodi se u saopćenju SDP-a.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare