sds ljubiša petrović
Politika

SDS: GIK Bijeljina priprema uslove za krađu velikih razmjera

Gradska izborna komisija u Bijeljini nastavlja da radi van zakona a po instrukcijama struktura okupljenih oko SNSD-a sa jednim ciljem – da omoguće krađu volje građana Bijeljine na sutrašnjem referendumu, saopćeno je iz SDS-a.

“Danas je Gradska izborna komisija odbila prigovor Srpske demokratske stranke da je Izbornim zakonom određeno da biračke kabine budu otvorene prema posmatračima. Komisija je prigovor odbila uz obrazloženje da je članom 4.10 stav 2. Pravilnika o provođenju opoziva propisano da otvor glasačke kutije treba da bude okrenut prema zidu.

Veoma drčno i osiono iz Gradske izborne komisije poručuju da ih ne interesuje da li je ova odredba Pravilnika o provođenju opoziva u skladu sa Izbornim zakonom ili nije”, navode iz SDS-a.

Dodaju da ovakva odluka Gradske izborne komisije predstavlja pripremu za izbornu krađu kojom bi glasač iza zastora u kabini mogao iz džepa izvući nebrojen broj glasačkih listića i ubaciti ih u biračku kutiju bez da ga iko od posmatrača primijeti.

“Poručujemo Gradskoj izbornoj komisiji da će odgovarati za ovu nezakonitu odluku kojom praktično legitimizuju izbornu krađu potencijalno velikih razmjera a rukovodstvu SNSD-a koje je osmislilo ovu šemu izborne krađe da smo spremni da sve njihove neregularnosti spriječimo na biračkim mjestima”, poručeno je iz SDS-a.

U nedjelju će u Bijeljini biti održan referendum o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare