Vijesti

SDS i PDP idu zajedno u Istočnom Sarajevu: “Simbolično, tamo gdje je nastala RS”

Srpska demokratska stranka (SDS) i Partija demokratskog progresa (PDP) u gradu Istočnom Sarajevu i šest njegovih opština ponudit će zajedničke kandidate za gradonačelnika i šest zajedničkih načelničkih kandidata. Zajednički kandidat za gradonačelnika bit će Miroslav Lučić iz SDS-a dok će kandidat za načelnika Pala biti Nenad Vuković iz PDP-a, rečeno je danas na pres-konferenciji na Palama.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je kazao da je Istočno Sarajevo veoma važna sredina za SDS kao i da su odbori SDS-a u ovom gradu među najjačim u Republici Srpskoj.

“SDS očekuje veliki uspjeh na predstojećim izborima. U Istočnom Sarajevu je prednost dobio koalicioni sporazum SDS-a i PDP-a i u sve i jednoj opštini pružamo jedni drugima iskrenu podršku. Sa nama su danas kandidati iz svih šest gradskih opština i Grada Istočnog Sarajeva i očekujemo dobre rezultate”, dodao je Šarović.

Naglasio je da SDS u dobroj atmosferi dočekuje lokalne izbore.

“Razvijaćemo pobjedničku atmosferu i voditi pozitivnu kampanju, a prioritet će biti razvoj lokalnih zajednica i vraćanje resursa lokalnim zajednicama”, naveo je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da je predstavljanje kandidata u Istočnom Sarajevu jedna velika simbolika jer je dogovor postignut u mjestu gdje je nastala Republika Srpska.

“I ovaj put idemo zajedno i želimo da pokažemo hrabrost, odlučnost i ozbiljnost za svaku opštinu, a posebno za Istočno Sarajevo. Snažno ćemo podržati sve zajedničke kandidate u svim opštinama Istočnog Sarajeva i gradonačelnika. Siguran sam u pobjedu zajedničkh kandidata”, kazao je Borenović.

Miroslav Lučić, kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva siguran je da će koalicija SDS-a i PDP-a izvojevati pobjedu na predstojećim izborima, dok je kandidat za načelnika Papa Nenad rekao da će Pale na izborima imati veliku ulogu jer će volja građana Pala biti presudna i u trci za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, saopćeno je iz SDS-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare