Vijesti

SDS: Kakve to rođake Milorad Dodik ima u Luganjsku?

Kako je moguće da ikona stara tri vijeka porijeklom iz Luganjska završi u porodičnoj kolekciji Milorada Dodika, kakvih to rođaka Dodik ima u Luganjsku i pitam se kakvih sve još monumentalnih umjetnina ima Milorad Dodik u svojoj privatnoj kolekciji, upitao je danas Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS-a.

„Pozivam Milorada Dodika da javnosti obznani od koga je kupio ikonu iz 18. vijeka iz Luganjska, kojim sredstvima je plaćena ikona i da li je u BiH ušla legalno odnosno da li je za njenu kupovinu plaćen porez“ – istakao je Stanić.

On kaže da tri dana zakašnjeno i neubjedljivo saopštenje kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH u kome se tvrdi da je sporna ikona porodična i osveštana mlak pokušaj zatvaranja afere koja je već sad dobila međunarodne razmjere.

„Miloradu Dodiku želim brz oporavak pa da nam pojasni kako je ikona iz Luganjska postala dio njegove porodične kolekcije. Da li je kao i u slučaju nabavke medicinske opreme, rijetku umjetninu iz Ukrajine nabavila neka dvorska turistička organizacija“ – kazao je Stanić.

Stanić je pozvao Dodika da objasni javnosti i zdravstvenim radnicima koji već godinu dana izgaraju na prvoj liniji odbrane od virusa korona zašto nema povjerenja u zdravstveni sistem Republike Srpske pa su ljekari iz Srbije zaduženi za njegov oporavak.

„Dodik svojom odlukom kao da kaže da u Srpskoj nema sposobnih ljekara i da je svojom politikom raselio zdravstveni sektor Srpske uzduž cijele Evrope“, zaključio je Stanić.