Politika

SDS: Tražimo ponavljanje izbora u Doboju i još nekoliko gradova

Iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas je saopšteno da će tražiti od Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine ponavljanje izbora u Doboju i na velikom broju biračkih mjesta u brojnim gradovima i opštinama zbog neregularnosti koje su se desile tokom izbornog dana, a “posebno pod okriljem noći kada se na tim biračkim mjestima desilo prekrajanje izborne volje”.

“Iako je to zakonska obaveza, našim posmatračima na ovim biračkim mjestima nisu dati na uvid zapisnici koje su prepravljani od strane članova biračkih odbora čime je prekrojena izborna volja građana. S pravom smatramo da se na ovim biračkim mjestima stanje na zapisnicima ne poklapa s glasovima koji se nalaze u vrećama”, saopšteno je iz SDS-a.

Dodaje se da će zbog toga pravni tim stranke uputiti zahtjev CIK-u za ponavljanje izbora na svim biračkim mjestima u Doboju i na velikom broju biračkih mjesta u Zvorniku, Prijedoru i Čelnicu na kojima su pod okriljem noći prepravljani zapisnici.

“Takođe, naš pravni tim radi na pripremi krivičnih prijava protiv lica koje su činila izborne manipulacije kao članovi izborne administracije u ovim gradovima”, navodi se u saopštenju.

Iz SDS-a su naglasili da “zbog izmjene izborne volje naroda pod okriljem noći smatraju da je neophodno da se brojanje glasova za neke nivoe vlasti, a prije svega za nivo predsjednika Republike Srpske i nivo Predstavničkog doma Parlamenta BiH vrši ručno u CIK-u kako bi se otklonile sve sumnje da li stanje na zapisnicima zaista odgovara stanju glasova u vrećama”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare