odbila prijedloge

SDA se pohvalila da je Sebija Izetbegovića odbila stranačke funkcije. Bit će samo zastupnica u Skupštini KS

Iako je na prošlom Kongresu SDA dobila daleko najveći broj glasova, odlučila je prepustiti kandidaturu nekome od drugih kandidata iz Centra
Sebija Izetbegović doktorata UNSA Senat doktorat

Sebija Izetbegović odbila je pregršt pozicija unutar stranke, pohvalila se SDA u sopćenju za javnost. Kako su naveli, Izetbegović je dobila ogroman broj kandidatura za neke pozicije unutar stranke, ali je ona to - odbila.

Inače, ona je kao supruga Bakira Izetbegovića i neko ko vuče konce iz pozadine uvijek dobivala veliki broj kandidatura (što je naredba), ali ih je često odbijala.

"Kandidaturu Općinske organizacije SDA Centar za Glavni odbor Stranke demokratske akcije prof. dr. Sebija Izetbegović nije prihvatila, kao ni prijedlog kandidature Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, niti prijedloge kandidatura drugih općinskih, kantonalnih i regionalnih organizacija SDA. Prof. dr. Izetbegović je objasnila da želi u punom kapacitetu obavljati dužnost koju je preuzela izbornom voljom građana Kantona Sarajevo, ali moguće i ostvariti neke nove poslovne projekte", saopćeno je iz Općinskog odbor SDA Centar.

"Iako je na prošlom Kongresu SDA dobila daleko najveći broj glasova za člana Glavnog odbora Prof. Dr. Izetbegović je odlučila prepustiti kandidaturu nekome od novopredloženih kandidata iz Centra, u dubokom uvjerenju da će s jednakom posvećenošću i odgovornošću obavljati svoj mandat u najvećem tijelu Stranke demokratske akcije.

Također, kandidaturu nije prihvatila ni Prof. Dr. Enra Mehmedika-Suljić, uvažena članica Etičkog odbora SDA i Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, također ustupivši svoje mjesto drugim predloženim kandidatima iz Centra.

SDA Centar će, baš kao u slučaju Prof. Dr. Izetbegović i Prof. Dr. Mehmedika - Suljić, uvijek kandidovati najbolje kadrove za sve stranačke i javne funkcije.

Tako ćemo na sva mjesta onih kojima ističu stranački mandati kandidovati ljude s integritetom, uvažene i referentne članove društva koji su vrijedni, stručni i dokazani u svom poslu. To su kadrovi koji su utemeljeni u ideologiji Stranke demokratske akcije i predani u borbi za Bosnu i Hercegovinu i njenu budućnost", navedeno je u saopćenju.