Potpredsjednik FBiH

Sebija Izetbegović o zdravstvenom stanju Refika Lende

Danas će biti premješten na Odjel gdje će nastaviti s oporavkom
Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo oglasio se saopćenjem za javnost povodom stupanja na dužnost nove Vlade FBiH

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo nakon što je hitno prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu sinoć je operisan na odjelu Neurohirurgije.

Prema riječima premijera Srednjobosanskog kantona Tahira Lende, Refik Lendo se osjeća bolje.

"Informaciju koju smo dobili od doktora jeste da je stabilan, dobro ide postoperativni oporavak - po planu, drugih informacija nemamo", rekao je za Raport Tahir Lendo.

Iz KCUS-a je za Raport potvrđeno da je potpredsjednik Federacije BiH još uvijek na Odjelu intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju, gdje je proveo noć nakon što mu je urađen operativni zahvat.

"Pacijent je komunikativan, dobrog raspoloženja i zadovoljavajućeg općeg stanja. Neurohirurzi koji su uradili operaciju dr. Eldin Burazerović i dr. Mersad Baručija zadovoljni su rezultatom i postoperativnim oporavkom, te će pacijent danas biti premješten na Odjel gdje će nastaviti s oporavkom.

U slučaju da oporavak bude išao dosadašnjim tokom, očekujemo otpust pacijenta do kraja sedmice", izjavila je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Podsjetimo, potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo se nekoliko dana unazad žalio na bolove u vratu, a jučer je doživio moždani udar nakon čega je hitno primljen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.