Politika

Sebija Izetbegović tvrdi da smo se protiv korone borili bolje nego bogate zemlje

Moć društvenim mreže shvatila je i Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a i supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Ona se oglasila na svom Facebook profilu, ustvrdila da smo se super borili protiv korone i poželjela svima sretnu Novu godinu.

“Na zadnji dan 2020. godine želim se zahvaliti svim saradnicima u KCUS. Bili smo izvrsni u nimalo laganim okolnostima. Infektologija, anestezija i reanimatologija, dijagnostika – vi ste bili kruna našega rada u pandemiji. Sve ostale klinike i službe, svi uposlenici koji su pomagali, bili su dio ukrasa te krune. Naši mladi specijalizanti, hrabri i predani u trijažnim šatorima skupa sa medicinskim sestrama i tehnicarima na prvoj liniji. Divni, stručni, predani i hrabri – hvala vam. Čast mi je predvoditi vas”, navela Izetbegović.

Onima koji su bolesni, profesorica je poželjela brzo ozdravljenje i oporavak.

“Građanima se zahvaljujem na strpljenju i prilično disciplinovanom ponašanju u teškim okolnostima pandemije. Zajednički smo se nosili sa ovom opasnom pandemijom bolje od mnogih bogatijih zemalja. Molim vas da nastavimo tako, možda i malo bolje, do skorog dolaska vakcine”, kaže Sebija.

Nije propustila spomenuti i zemljotrese u Hrvatskoj.

“Svima, u zemljotresom pogođenim dijelovima Hrvatske, želim da što prije nađu svoj mir i obnove svoje domove. Migrantima da stignu u zemlje EU kamo su i naumili, sa što manje patnje i boli”, navela je Izetbegović.

Na kraju se medijima zahvalila na korektnom i nepristrasnom izvještavanju.

“Hvala što mi pomažete da budem jaka i istrajna u borbi za bolji zdravstveni sistem i da ostvarim ciljeve koje sam zacrtala.
Danas, 31.12.2020. u KCUS 267 uposlenika brinuće se o bolesnicima. Mi uvijek radimo za dobrobit naših građana. Svima želim da 2021. donese zdravlje, sreću i uspjeh”, poentirala je Izetbegović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare