Šefica Ljekarske komore KS na Raportu: Tvrdi da mediji spekuliraju i da je bilo kvoruma

3240

Ne stišava se bura o slučaju direktora Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića. Naime, jučer je donesena odluka prema kojoj četiri člana Etičkog komiteta Ljekarske komore Kantona Sarajevo žele nastaviti postupak oduzimanja licence ljekaru Gavrankapetanoviću zbog, kako navode kršenja etičkog kodeksa u slučaju Nadin Smajlović.

Iako Etički komitet broji devet članova, na jučerašnjoj sjednici se pojavilo njih pet, od kojih je četvero glasalo za nastavak postupka. Zbog toga smo kontaktirali predsjednicu Ljekarske komore KS prof. dr. Kseniju Miladinović, koja je za Raport kratko kazala kako nije tačno ništa od onoga što su sinoć prenijeli mediji.

„To o čemu se govorilo na Etičkoj komisiji su spekulacije. Kvorum je bio. Ali, ne bih to komentirala. Sutra će u Ljekarskoj komori biti organizirana konferencija za medije na kojoj će sve biti izneseno. Konferenciji će prisustvovati i prof. Imet Gavrankapetanović, predstavnik ljekara Discipline za zdravlje djeteta KCUS, kao i predsjednica Etičkog komiteta dr. Enra Suljić“, kazala je Miladinović.

Na našu konstataciju da su mediji sinoć očekivali zvanično saopćenje Ljekarske komore KS, Miladinović kaže kako nakon završetka sjednice nikoga od novinara nije bilo.

Iako Miladinović tvrdi da će na press-konferenciji biti prisutan i prof. Gavrankapetanović, na zvaničnoj stranici Ljekarske komore piše da je pozvan.

Pitali smo je i šta je s inicijativom koju je u junu ove godine podnijela zastupnica Naroda i Pravde u Skupštini Kantona Sarajevo Arijana Memić, Miladinović je poručila da pitanja možemo postavljati sutra. Memić svojom inicijativom tvrdi kako postoji osnova za oduzimanje licence za rad direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović i drugima. Memić traži pokretanje postupka utvrđivanja povreda dužnosti ljekarskog zvanja protiv generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović i drugih, zbog uskraćivanja liječenja i prava na izmještanje na liječenje izvan BiH.