Milorad Dodik: Porodica člana Predsjedništva BiH povezana sa mnogim firmama
Vijesti

Šefica TV Una u Srbiji je supruga Dodikovog kolege iz ABA lige. Iako najavljeno, emitovanje još nije počelo

 Nakon registracije u Banjoj Luci, buduća regionalna televizija “Una” osnovana je i u Beogradu, a za direktora je imenovana Aleksandra Miladinović Čabarkapa.

Prema ranijem pisanju “Blica”,  Aleksandra Miladinović supruga je nekadašnjeg košarkaša Žarka Čabarkape, a koji je bio sportski direktor ABA lige istovremeno kada je njom predsjedavao Igor Dodik, sin člana Predsjedništa Bosne i Hercegovine i lidera SNSD-a Milorad Dodik.

Osnivački akt

Iz osnivačkog akta iz septembra ove godine vidljivo je da je firma „Una World“ registrovana u Beogradu, na adresi gdje se nalazi i Tržni centar Ušće, piše Capital.ba.

Kao pretežna djelatnost navedena je proizvodnja i emitovanje televizijskog programa, a uplaćeni kapital je oko 820 KM (50.000 dinara).

Osnivač, odnosno vlasnik beogradske Une je firma „Una World“ iz Banje Luke.

Naime, za potrebe uspostavljanje buduće regionalne televizije „Una“, registrovana su ranije dva preduzeća u Banjoj Luci, „Una World“ i „Time for Una“ o čemu je portal CAPITAL već pisao.

Obje navedene firme su bile na istoj adresi i sa istim brojem telefona, a čijom je provjerom CAPITAL utvrdio da je ustvari broj registrovan na „Vizija Računovodstvo“. Međutim, „Una World“ je zvanično preseljena na adresu gdje je zgrada „Euroherca“, preko puta Tržnog centra „Delta Planet“.

„Una“ bi trebala, prema zvaničnoj najavi, da bude novi multimedijski servis u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, a iako je rečeno da ove jeseni započinje emitovanje televizijskog programa i produkciju digitalnog sadržaja za više od deset miliona gledalaca i korisnika digitalnih usluga, emitovanje još nije počelo.

Saradnik firme

Suvlasništvo u firmama osnovanim za potrebe regionalne televizije „Una“ ima „Infinity International Group“ u čijem je sastavu i, javnosti po tenderima poznat, „Prointer ITSS“, a koji se veže za porodicu člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Dodik je ranije potvrdio da je njegov sin Igor povezan sa „Prointerom“.

-Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode – rekao je 2019. godine Dodik u Narodnoj skupštini.

“Infinity” mreža sada broji 16 firmi.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare