Seks-afera trese GoogleSeks-afera trese Google ryan olohan stoji i priča iza njega plavo
Šarena planeta

Seks-afera trese Google: Otkrio da ga je uznemiravala direktorica pa ubrzo dobio otkaz

Seks-afera trese Google. Jedan od izvršnih direktora kompanije Google Ryan Olohan tvrdi da ga je tehnološki gigant otpustio nakon što je odbio udvaranje nadređene Tiffany Miller, na jednoj od kompanijskih proslava.

Olohan (48) je optužio Google da ga je otpustio nakon što ga je nadređena Miller dodirivala u restoranu u decembru 2019. godine. Navodno mu je rekla da zna da mu se sviđaju žene azijatskog porekla.

Miller, također jedna od direktorica Googlea, navodno je Olohana dodirivala po trbušnjacima, pohvalila njegovu građu i rekla mu da njenom braku nedostaje „začina“. Navodi se to u sudskim dokumentima, prenosi New York Post.

Oženjen i ima sedmero djece

Navodni susret odigrao se tokom okupljanja zaposlenih kompanije nakon što je Olohan unaprijeđen u direktora i pridružio se timu Miller.

Dok je Olohan, oženjen otac sedmoro djece, rekao da mu je u početku bilo neprijatno da priča o incidentu. Kaže da su mnoge njegove kolege bile pijane, kasnije je odlučio da ispriča svoju stranu priče.

Olohan je rekao da je prijavio problem Googleovom odjelu za ljudske resurse naredne sedmice. Međutim, od žalbe nikada ništa nije bilo.

Olohan tvrdi da je Miller počela da mu se osveti nakon što je podnio žalbu kritikujući ga i prijavivši ga ljudskim resursima zbog „mikroagresije“.

Sve veći pritisak

Odmazda se navodno nastavila na događaju koji je organizovao Google u decembru 2021. Miller je tada pijana opominjala Olohana pred kolegama.

Miler se kasnije izvinila i „iako je Google bio svjestan da je njeno kontinuirano uznemiravanje Olohana proisteklo iz njegovog odbijanja njenih pokušaja, ponovo nije poduzeo ništa“, tvrdi se u tužbi.

Olohan je rekao da je počeo da osjeća sve veći pritisak od svog pretpostavljenog. Narednog mjeseca, Google je otpustio Olohana, prekinuvši njegov radni odnos nakon 16 godina u kompaniji.

Tokom videokonferencijskog poziva, Olohan je rekao da mu je tim za istraživanje zaposlenih u Googleu rekao da je otpušten jer nije „inkluzivan“.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare