Politika

Selak nakon susreta SNSD-a i Osmorke: Neki važni projekti u BiH više neće biti blokirani

Lider SPS Goran Selak poručio je da su se nakon sastanka delegacije SNSD-a sa predstavnicima "osmorke" danas mogle čuti ohrabrujuće poruke o važnim projektima u BiH koji više neće biti blokirani.

"SPS se uvijek zalagalao za razgovore i poštovanje nadležnosti Republike Srpske, odnosno oba entiteta u BiH. I da sjednu sva tri naroda i razgovaraju kako bi građani živjeli bolje" - rekao je Selak Srni. On je podsjetio na probleme koje izaziva inflacija prouzrokovana spoljnim uticajima.

Goran Selak
Lider SPS smatra da su se danas mogle čuti neke ohrabrujuće poruke

Selak je istakao da je neophodno stvoriti što bolji ambijent za građane u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji BiH.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku delegacije SNSD-a sa predstavnicima "osmorke" dogovoreno brzo formiranje vlasti na nivou BiH. Te da uspostave prvi put u BiH posebnu proceduru za brži prolazak razvojnih projekata.

“SNSD sa svojim koalicionim partnerima, ‘osmorkom’ i HDZ-om je definitivno struktura koja će zajedno formirati vlast na nivou BiH. Dogovorili smo se da iduće sedmice timovi koje smo naveli održe sastanke kako bi krenuli u rješavanje pitanja vezanih za privredu i institucionalno kretanje”, kazao je Dodik.

Dodik je dodao da je dogovoreno da se iduće sedmice u okviru timova koje su precizirali održe sastanci. Na sastancima bi se, kako kaže, uputili u rješavanje pitanja u vezi sa ekonomijom. Te za institucionalno kretanje, energetiku, infrastrukturu i sve ono što bude dio zajedničkog interesa.