Politika

Selim Bešlagić za Raport: Preletači su srušili Vladu TK. Njihova cijena kreće se od 300 do 500 hiljada KM!

Stranka demokratske akcije (SDA) u Tuzlanskom Kantonu uspjela je u svojim namjerama, na vlast se vratila, ali uz pomoć preletača. Naravno, svu pomoć u napadu imala je od svog političkog patrljka DF-a i drugih satelita.

Vijest da je pala Vlada Tuzlanskog Kantona izazvala je mnogobrojne reakcije. Prisjetimo se, jučer nova većina u Skupštini Tuzlanskog kantona prihvatila ostavke premijera TK Kadrije Hodžića, te predsjednika Skupštine TK Slađana Ilića i njegove zamjenice Vedrane Petrović nakon što je Vlada TK izgubila podršku većine koju su činili SDP, PDA, SBB i Naša stranka.

Odmah nakon prihvatanja ostavki, nova skupštinska većina, koju sada čini SDA, Socijaldemokrati BiH, Stranka za BiH, nezavisni zastupnik Smajo Mandžić i zastupnica Jasmina Lugavić, koja je izbačena iz PDA, razriješili su dužnosti i ministre u Vladi TK.

Bivši gradonačelnik Tuzle Selim Bešlagić, sad šef tuzlanskog ogranka Naše stranke, za Raport prokomentirao nove turbulencije u ovom najmnogoljudnijem kantonu.

Samtra da je SDA imala cilj da pod svaku cijenu obori Vladu TK i da je na kraju u tome uspjela.

Glasanje u Skupštini TK: Stranu promijenila dva zastupnika

“Imate i preletače koji su to učinili i postigao se broj 18, kada se demokratski smijenila ova Vlada. Mislim da je od, sada već prethodne, Vlade bilo korektno što su jučer predali vlast. SDA je uspjela da ovo napravi sa tim svojim partnerima i preletačima. Očekujem da neće biti velikog čekanja oko formiranja nove vlasti. Preletači su to prihvatili pod pojedinim uslovima”, kazao je Bešlagić.

Dodao je da je vrijeme da se poduzmu konkretne mjere oko ovakvih stvari, jer kako navodi počinju se jasno davati cifre za “preletače”.

“Glavni preletač je nezavisni zastupnik Smajo Mandžić, on već treći put isto radi. On nema nikakve principe osim da ostane na vlasti. Ja to nikada ne mogu da prihvatim kao čovjek. Meni su to strašne stvari. Ne mora značiti da je istina ovo što se priča, ali vrijeme je da neko poduzme konkretne mjere protiv ovakvih stvari. Svaki pojedinac treba da odgovora za to. To su strašne priče, da se kreće cifra od 300 do 500 hiljada maraka. Nema više smisla ovo, vrijeme je da se ispitavaju ovakvi slučajevi. Mandžić u toku ovog mandata tri puta isto radi i to bez ikakvih argumenata”, navodi Bešlagić za Raport.

Pitali smo ga kako komentira novu kolaciju, a on je samo kratko prokomentirao da je to “koalicija ljubavi”, i da ćemo vidjeti koliko će trajati.

“Kada govorimo o radu, sada već prethodne Vlade, mogu kazati da nisam ni ja bio najzadovoljniji, ali su postigli neke stvari koje su bile prekretnice. Građani su to vidjeli i osjetili. Vidjet ćemo hoće li sada oni ispuniti ono što su obećali. Vidjet ćemo da li će biti usvojena naknada za porodilje od 1000 KM. U ovoj državi je sve normalno, ali ako ima lopovluka mora doći kraj tome”, istaknuo je on.

Vlada TK je tokom prošle godine osnovala Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, a Bešlagić tvrdi da bi sada trebali vidjet koliko on funkcioniši te da li će biti primljen neko ko je podoban novoj Vladi.

“A kada govorimo o očekivanju nove Vlade TK mogu samo da kažem: Ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da svaka zvjerka pokaže svoj trag”, zaključio je Bešlagić za Raport.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
Znakovit sastanak u Živinicama: Je li SDA-ov tajni lobista Hodža “završio” preletačicu iz PDA za rušenje Vlade TK?
1 godina

[…] O tome šta je sve Bešlagić rekao za naš portal možete pročitati ovdje. […]