nije bilo poziva iz saveza

Selimbegović za Raport: Svakome ko se imalo razumije u fudbal sve je jasno

Prošli put su me zvali iz Saveza, ovaj put, poziva nije bilo, kaže mladi trener

Mersed Selimbegović je trener kojeg bi mnogi navijači voljeli vidjeti na klupi "Zmajeva" jer spada u kategoriju mladih, modernih stručnjaka koji se uz to i dokazao u nimalo naivnoj nogometnoj državi kakva je Njemačka.

Bivši fudbaler Željezničara kaže za Raport da, za razliku od prošlog puta kada je prednost dobio Meho Kodo, ovaj put niko sa njim iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nije kontaktirao, mada se sada traži i Kodrin nasljednik.

Nije bilo poziva

"Prošli put su me zvali iz Saveza, pričali smo, oni su se odlučili za Kodru, Ovaj put, poziva nije bilo", kaže Selimbegović naglašavajući da nije od onih koji se sam nudi i da za njega govore njegovi rezultati.

"Svi znaju i gdje sam i šta sam", ističe Selimbegović (41).

Glasine da su u najužem izboru za klupu BiH ostali bivši reprezentativci Srbije i Hrvatske, Savo Milošević i Igor Štimac, nije želio komentirati.

"Ne pratim ko su kandidati. Samo se nadam da će Savez napraviti pravi izbor, a vjerujem da hoće, jer volim i državu i reprezentaciju BiH", kaže Mersed.

O tome koliko ima svrhe u samo šest kvalifikacijskih utakmica za Evropsko prvenstvo 2024. postaviti pa smijeniti dvojicu selektora (prije Kodre, koji je vodio BiH u dva meča, nakon četiri kola kvalifikacija smijenjen je Faruk Hadžibegić), Selimbegović je rekao:

Jedna stvar zajednička

"Kad pogledate najbolje klubove i reprezentacije, vidite da imaju jednu stvar zajedničku - a to je kontinuitet.

Šta se može postići sa tri ili četiri zajednička treninga ili dvije utakmice? Svakome ko se imalo razumije u fudbal sve je jasno".