Vijesti

Semir Efendić kažnjen jer nije prijavio imovinu. Kaže da nije znao da je treba prijaviti

Zakon o porijeklu imovine Kantona Sarajevo počeo je funkcionirati.

Kako je Raportu potvrđeno, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom izvršio je provjeru redovne godišnje prijave imovine nosioca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.

Tako su utvrđene brojne nepravilnosti, između ostalog i da je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić “zaboravio” prijaviti imovinu.

Ured je Efendiću napisao kaznu od 1.000 KM, a nastavljena je kompletna provjera njegove imovine. Zbog toga je od Efendića ponovo zatraženo da dostavi novi imovinski karton. Ukoliko to ne učini, kazna je do 10.000 KM. Pored Efendića, kažnjeno je 227 lica.

Zvanični komentar smo zatražili iz Ureda, ali nisu željeli komentirati.

PROČITAJTE  Milanović tvrdi da stanje u BiH nije dobro: Na stranicama evropske delegacije u Sarajevu se prijeti hrvatskoj strani

Pitali smo i Efendića. On je kaže da nije znao da treba prijaviti.

“Nisam prijavio ništa jer je sve prijavljeno prošle godine. Nisam ni znao da se po tom zakonu isto mora prijaviti ponovo u januaru ove godine iako nije bilo nikakvih promjena. Na taj prekršajni nalog upućena je žalba sudu”, rekao je Efendić za Raport.

Zanimljivo je i da je su sarajevski načelnici, prema informacijama Raporta, poslali dopis u Vladu KS kojim se traži stavljanje van snage ovog zakona.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare