Sport

Semir Osmanagić objasnio šta je pomoglo Đokoviću da tako ubjedljivo osvoji Roland Garros

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je velikim preokretom osvojio Roland Garros nakon što je od Grka Stefanosa Tsitsipasa gubio sa 0:2 u setovima. Đoković je treći set dobio ubjedljivo sa 6:3, četvrti sa 6:2 i u petom je slavio sa 6:4 za novu titulu šampiona Roland Garrosa u 2021. godini.

O velikom uspjehu Đokovića govorio je i legendarni Boris Becker koji je njegov uspjeh pripisao “svetom brdu” u BiH, tačnije u Visokom.

Poznato je da je Đoković zaista pred najvažnije ovogodišnje mečeva vrijeme provodio uglavnom u BiH u Visokom i u Sarajevu.

Pripreme za ATP turnir u Rimu, ali i Roland Garros obavljao je, uz ostalo, na terenima teniskog kluba Gem u Centru “Safet Zajko”.

No, ipak je Đoković najviše vremena provodio u Visokom u društvu Semira Osmanagića.
Upravo je Semir odlučio da objasni zašto je Novak Đoković tako uspješan i kakvu su ulogu u tome imale visočke piramide.

“Novak Đoković je imao sjajne nastupe na turnirima u Rimu i Parizu protiv najboljih svjetskih tenisera. Potvrdio je da je najbolji svjetski igrač. Za to je potreban mukotrpan rad, posvećenost tenisu, talent i nepokolebljiva vjera u sebe. Tada ništa nije nemoguće”, rekao je Osmanagić za portal Radiosarajevo.ba.

“Novak ima podršku čitavog tima Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca iz Visokog i svih dobronamjernih ljudi sa Balkana.

Radujemo se njegovim budućim posjetama i novim avanturama na bosanskim piramidama”, zaključio je Omsanagić.

Osmanagić je ranije za naš portal govorio da “energije bosanskih piramida nisu misteriozne i čudnovate kao čarobni napitak Gala koji daje snagu Obeliksu i Asteriksu”.

“Riječ je o mjerljivim suptilnim energijama. Visoka koncentracija negativnih iona čisti organizam od mikroba (virusi, bakterije, gljivice) i povećava nivo kisika u organizmu (produktivnost)”, ustvrdio je Osmanagić.

Dodatno je pojasnio kako “originalna Šumanova rezonanca od 7,83 Hz vraća organizam u balans”, što je, kako navodi, očito bilo korisno i za Đokovića.

“Odsustvo štetnih zračenja (kosmička, radioaktivna, geopatogena, signali za mobitel i internet) potiče proces regeneracije. Najbolje frekvencije elektromagnetima i ultrazvuka od 28 kHz vraćaju organizam u stanje duhovnog mira i spokoja. Njegove dobre igre su rezultat niza faktora, a energije bosanskih piramida mogu biti dodatni prirodni stimulans i prevaga”, otkrio je Osmanagić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare