Sport

Senad Džambić ekskluzivno za Raport o navodima da preuzima tuzlansku Slobodu

Senad Džambić, vlasnik grupacije Bingo, kaže za Raport da baš i nema previše uporišta u tvrdnjama da će preuzeti Košarkaški klub Sloboda Dita!

Bosanskohercegovačka sportska javnost već danima bruji o tome da je poznati biznismen i vlasnik grupacije Bingo spreman vratiti košarku u grad soli na velika vrata i to ulaganjem u KK Sloboda Dita.

Sramota i grehota

"Džambićev cilj je pronaći zajednički jezik s čelnicima OKK Sloboda i odmah nastaviti takmičenje u Prvoj ligi BiH, ali uz ozbiljno razmatranje opcije da se na određeni način odradi pravno spajanje sa nekadašnjom Sloboda Ditom", jedan od od tih navoda.

Međutim, Džambić kaže da konkretnih pregovora nije bilo, iako se slaže s tvrdnjom da bi na neki način "Sloboda Ditu trebalo vratiti" s obzirom na to da je zbog velikih dugovanja ovaj slavni tuzlanski klub praktično ugašen prije 12 godina (njegovu tradiciju preuzeo je OKK Sloboda koji se već godinama takmiči, bez većeg uspjeha).

"Sramota je i grehota to što se dešava sa klubom, zbog svih problema koje je imao. Međutim, nije tačno da sam u pregovorima sa sadašnjim rukovodstvom kluba. To neko izmisli i napiše na nekom portalu.

Dovoljno da ga vide na tribinama

Znate, dovoljno je da mene neko vidi na tribinama, kao što je nedavno bilo na utakmici Fudbalskog kluba Sloboda, pa da kaže: "Evo, hoće da kupi Slobodu".

To nije tačno, kao ni informacija da želim kupiti Košarkaški klub Sloboda Dita", kaže Džambić.

Dodaje da to odavno nije aktuelno, pogotovo zbog nesređenog finansijskog stanja u KK Sloboda Dita.

"Dubinski kad se uđe u to, vidi se da ima mnogo problema, da su veliki dugovi, čujem da se mnogo duguje i za poreze...", rekao je Džambić za Raport.