Politika

Šeranić o mjerama: Do kraja aprila ništa ne treba mijenjati

U Republici Srpskoj mjere protiv virusa korona dale su željeni rezultat, a do kraja aprila ne treba ništa mijenjati, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Šeranić je za BBC na srpskom jeziku rekao da Republika Srpska ima epidemiju pod kontrolom i da to pokazuju analize na početku šeste sedmice epidemije.

“Sve mjere koje smo preduzimali donijele su rezultate i epidemiološke analize pokazuju da imamo linearan rast toka epidemije, da smo u dijelu zaravnjene epidemiološke krive”, istakao je Šeranić.

On je naveo da u aprilu ne treba očekivati bilo kakve izmjene mjera, iako to najavljuju i sprovode Austrija, Češka, Hrvatska.

“Nemaju ni sve države mjere istog nivoa, ali smatram da u Republici Srpskoj do kraja aprila ne treba mijenjati ništa – period poslije Uskrsa bit će ključ da razmotrimo šta treba raditi u maju”, dodao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, Republika Srspke mjere protiv virusa korona donosi na 14 dana i one se neće mijenjati ni u narednom takvom periodu.

Šeranić smatra da će se, baš kao što je i počela – postupno, epidemija koronavirusa tako i gasiti i da neće biti jednog “okidača” koji će označiti njen kraj.

“Jedan segment je ponašanje epidemije u Republici Srpskoj, drugi segment je neposredno okruženje – Hrvatska, Srbija i Crna Gora, dok je važan dio i evropska dimenzija – Austrija, NJemačka, Švajcarska i Slovenija, zemlje odakle nam dolazi najviše državljana BiH”, ukazao je Šeranić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske smatra da je cijeli region u sličnoj situaciji.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare