Sport

Ševčenko plakao u programu uživo: Molim vas, moja mama, sestra i rođaci su tamo

Legendarni napadač Ukrajine i Milana Andrij Ševčenko gostovao je na italijanskoj državnoj televiziji RAI gdje je progovorio o stanju u Ukrajini koja trpi žestoku agresiju od strane Rusije. Ševčenko je Italijanima kroz suze rekao kako mu je velik dio porodice u rodnoj zemlji.

"Moja mama, sestra i rođaci su u Ukrajini. Čujemo se svaki dan. Njihov izbor je da ostanu u Ukrajini. Ne mogu gledati to što se događa u mojoj zemlji, a da ne zaplačem. Pričaju mi moji istinu o Ukrajini. Bombardiraju se gradovi, ubijaju djeca i starci. Moramo uvjeriti Rusiju da prestane s napadima i pronaći diplomatsko rješenje za kraj rata", poručio je Ševčenko koji je trenutno u Londonu.

Ukrajinac je slavu u Italiji stekao sjajnim igrama u dresu Milana, a sada je Italijane pozvao da prihvate izbjeglice koje dolaze iz Ukrajine.

"Kad sam došao u Italiju ta mi je zemlja otvorila srce. Osjećao sam se kao jedan od vas i zato Italiju smatram drugom domovinom. Sada vas molim da otvorite vaša srca mojem narodu. Trebamo vašu pomoć. Neka se kod vas oni sada osjećaju kako sam se osjećao i ja. Mnogi su nam već pokazali puno privrženosti, ali tražim od vas još", rekao je Ševčenko pa dodao:

"Ukrajina želi biti dio Europe. To je odluka nas kao naroda. Volodimir Zelenski je sjajan predsjednik i on nas vodi prema nezavisnosti i slobodi", zaključio je Ševčenko.