Glumica Sharon Stone smatra se jednom od najljepših žena, ali osim ljepotom, ona osvaja talentom, šarmom i bistrim umom
Film

Sharon Stone o dostojanstvenom starenju: ‘Ni najskuplja kozmetika i frizura ne mogu uljepšati žene…’

Glumica Sharon Stone smatra se jednom od najljepših žena, ali osim ljepotom, ona osvaja talentom, šarmom i bistrim umom. Njeni citati često inspiriraju žene da se suoče s procesom starenja i uživaju u njemu, ali i osvijeste koliko su zapravo lijepe kada su autentične i svoje.

Donosimo vam nekoliko citata Sharon Stone o starenju i ljepoti koji vas mogu potaknuti da prihvatite i volite sebe:

View this post on Instagram

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Sharon Stone: Želim biti svoja

  • Neću kriti da sam probala botoks. I to više puta. Ali sam stala na vrijeme kako se ne bih pretvorila u jednu od zlatnih ribica koje surfaju holivudskim prostranstvima. Zbog botoksa, sve glumice su odjednom postale nalik jedna drugoj. Želim biti svoja. Neka me vide kao ženu koja iza sebe ima godine zanimljivog života.
  • Žena mijenja mnoga lica tokom svog života. To je kao frizura, ne možemo stalno biti s istom. Tokom života mi se razvijamo i mijenjamo. Učimo, rastemo. Mi drugačije gledamo na život, a život drugačije gleda na nas.
  • Čak ni najskuplja kozmetika i najskuplja frizura ne mogu uljepšati žene. Najsjajnije, najzanimljivije žene su one koje iza sebe imaju život s usponima i padovima.
  • Ava Gardner je bila najljepša žena na svijetu. Zašto? Nikada na sebi ništa nije ‘popravljala’. Izgledala je kao žena i nije pokušavala izgledati kao djevojka.
  • Zaista lijepa žena je uvijek ljubazna prema drugima. Ona ne prihvaća rivalstvo, spletke i podlost.
  • Izraz na licu žene je mnogo važniji od njene odjeće.
  • Ako si pametan, bit ćeš lijep. Nema ružnih ljudi. Neko je lijep kao ruža, neko kao kaktus.
  • Nikada nisam ozbiljno razmišljala o tome jesam li lijepa ili nisam. Ali znam jedan magični trik: sposobnost stvaranja iluzije privlačnosti. Kada žena uđe u prostoriju, prisutni ne reagiraju na njenu ljepotu, već na snagu i energiju koja dolazi iz nje.
  • S 57 godina osjećam se sigurnije i smirenije nego ikad. Ne znam je li ovo povezano s duhovnošću ili sam samo postala mudrija. Ali kako starite, postajete selektivniji oko toga s kim provodite vrijeme i čemu posvećujete svoj život.
Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare