Vijesti

Sinanović odgovorio Centralnoj banci BiH: Ako sam ugrozio transport, zašto nisam odmah uhapšen?

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) jučer je objavila da je, u vezi s disciplinskim postupcima koje je vodila protiv bivšeg službenika Sanjina Sinanovića, potvrđeno da je Sinanović počinio težu povredu službene dužnosti ugrozivši transport novčane pošiljke.

Navode da je Sinanović, za vrijeme rada u CBBiH, napravio jednu od najtežih povreda službene dužnosti, koja se ogleda u tome da nije bio prisutan na svom radnom mjestu u momentu kada je trebao izvršiti primopredaju transporta vrijednosti oko 40 miliona KM za koju je bio ovlašten i obavezan poduzeti

S druge strane Sanjin Sinanović, obratio se našoj redakciji te kazao da želi informisati javnost u BiH su konačno krupne i koruptivne stvari, afere u Centralnoj banci BiH počele da izlaze u javnost i na vidjelo.

“Apsolutno je opravdan strah i bojaznost trenutnog menadžmenta Centralne banke BiH, na čelu sa neustavnim i nezakonitim vršiocem dužnosti funkcije guvernera CBBiH gosp. Senadom Softićem (mandat istekao 10.08.2021.g.). Narodski rečeno, “tepih za guranje nečastiva i bezakonja u Centralnoj banci BiH je jednostavno postaoprekratak i više se katastrofalno stanje u istoj nema gdje sakriti”.

PROČITAJTE  CBBiH kaže da nam slijedi snažan inflatorni šok. Šta je to uopće? Stručnjaci: To ne slijedi, to je već tu

U objavljenom saopštenju Centralne banke BiH nastoji se selektivnim prikazom presude, koja je u konačnici riješena u moju korist (što su iz Centralne banke BiH namjerno izostavili), kod javnosti pokušati stvoriti pogrešna percepcija, dezavuisanje i stanje zablude”, navodi Sinanović u saopćenju.

Kako navodi, ukoliko je ugrozio navedeni transport, zašto nije momentalno uhapšen i zadržan u pritvoru, sudski
procesuiran, jer ipak se radi o tolikom novčanom iznosu.

“Dakle, govorimo o iznosu od 40.000.000 KM. Možda je ovaj upit, zapravo i najbolja potvrda(ne)osnovanosti jučerašnjeg saopštenja, pristiglog iz korumpirane kuhinje u Centralnoj banci BiH”, istaknuo je Sinanović.

Kako kaže u ovoj dugogodišnjoj borbi protiv korupcionera jedn je naučio sa sigurnošću, samo javno objavljivanje činjenica i dokumentacije je zapravo najbolji put u raskrinkavanju istih.

PROČITAJTE  Behram-begova medresa ispratila 346. generaciju učenika

“Ovdje je čitav sistem zakazao. Protiv mene je u periodu od 3 godine, podneseno 6 disciplinskih postupaka sa 10 optužnih tačaka. Zamislite da se disciplinski postupak vodi iz razloga jer ste pisali instituciji BH Ombudsmena, instituciji OHR-a i tadašnjem visokom predstavniku gosp. Valentinu Incku, jer ste pokušali saznati podatke u skladu sa odredbama Zakona o slobodi pristupa informacijama, ili najapsurdniji disciplinski postupak, jer sam otišao na Sud BiH da svjedočim na zvaničan poziv Suda BiH, ali prilikom izlaska iz objekta Centralne banke BiH, otkucao sam se kao službeni izlaz (kao i sve druge kolege koje su svjedočile) ali ja sam jedini dobio disciplinsku prijavu za težu povredu radne dužnosti”, naveo je Sinanović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare